Tornar

Imatge gràfica de La Nit dels Museus 2022
La Nit dels Museus 2021

Més de 60 activitats omplen de llum La Nit dels Museus

Hi haurà des de visites guiades fins a recitals de poesia, música en viu, dansa i itineraris teatralitzats.

Hi ha una nit cada any que els museus es neguen a anar a dormir. Al seu voltant s'hi fan un munt d'activitats, i esperen ansiosos la visita del públic noctàmbul. Després de dos anys amb el ralentí pandèmic, La Nit dels Museus, una cita ja tradicional, recuperarà tota la seva brillantor i ho farà amb més propostes que mai, fins a una seixantena entre tallers infantils, concursos, visites guiades i teatralitzades, recitals de poesia i de música, espectacles de dansa, i fins i tot una gimcana i un correfoc. A més, respecte a l'edició de l'any passat s'incorporen a l'esdeveniment la Porta de Mar i el Temple d’August (MUHBA), el Jardí Botànic del Museu de Ciències Naturals, el Museu de la Xocolata, el del FC Barcelona, l’Opisso, el Palau Robert i l'Arts Santa Mònica. Serà dissabte 14 de maig entre les 19 i la 1 h, i l'entrada a tots els espais museístics i equipaments municipals que hi prenen part serà lliure.

Entre les moltes exposicions que ara hi ha a la cartellera i que, per tant, podrà visitar qui assisteixi a La Nit dels Museus hi ha Picasso projecte blau, al Museu Picasso; El llegat més íntim, a la Fundació Joan Miró, o Els Català, fotògrafs d’un segle, al Museu d’Història de Catalunya. També Obeliscs industrials. Xemeneies/BCN, a l’Oliva Artés; Jo, de petita, anava al port, al Museu Marítim de Barcelona, o Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida, al Museu de Ciències Naturals del parc del Fòrum. Així mateix citem l'exposició amb obres de René Magritte al CaixaForum Barcelona, les retrospectives de Marguerite Duras a La Virreina i d’Isidre Prunés al Museu de l’Institut del Teatre, o la de Teresa Lanceta al MACBA. Fins a 120 mostres per a gustos i estils molt diversos.

Pel que fa a les activitats, trobareu espectacles molt variats al Sant Lluc, a la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures, el Museu d’Arqueologia i al Jardí Botànic, visites teatralitzades al MMB, teatre a l'Arts Santa Mònica, o dansa al Museu de l’Institut del Teatre i al NAT del parc del Fòrum.

Consulteu al web de La Nit dels Museus tots els detalls de la programació.

Data de publicació: Dimarts, 03 maig 2022
  • Comparteix