Tornar

Parc d’atraccions de Montjuïc. Fotografia de Pérez de Rozas

Montjuïc, espai de cultura i natura

Es posa en marxa el nou Centre d’Interpretació del Parc de Montjuïc per a impulsar la muntanya com a eix cultural.

El nou Centre d'Interpretació del Parc de Montjuïc neix amb la voluntat de situar el parc de Montjuïc com a espai de cultura i natura en l'imaginari de la ciutadania barcelonina. El nou centre està impulsat per l'Institut de Cultura de Barcelona a través del Castell de Montjuïc, el Districte de Sants-Montjuïc i la direcció de Turisme i Indústries Creatives. Les seves activitats s’han iniciat aquest mes de setembre amb diferents propostes, com itineraris per la muntanya, rutes autoguiades i una exposició sobre el desaparegut Parc d'Atraccions de Montjuïc.

Una de les primeres actuacions que desenvolupa el Centre és el Camina Montjuïc, una sèrie d’itineraris temàtics per la muntanya que s'iniciaran el proper 2 d'octubre. Es faran amb l’acompanyament de guies oficials i tindran lloc cada primer dissabte de mes fins al juliol del 2022. Les rutes guiades estan coordinades des del servei de mediació del Castell de Montjuïc i tractaran àmbits diversos sobre història, societat, natura i art. A més, també es posaran a disposició de la ciutadania quatre rutes autoguiades per tal de facilitar l’exploració i el coneixement del parc de forma autònoma. Des del web del Castell, es podran descarregar els mapes amb les indicacions per dur-los als telèfons mòbils o imprimir-los.

Al Castell de Montjuïc també s’hi podrà visitar, des del 23 de setembre, l’exposició sobre el Parc d’Atraccions de Montjuïc, considerat en el seu moment com un dels més importants d'Europa, el qual va ser un dels projectes de transformació de la ciutat que es va impulsar des del consistori franquista amb l’objectiu d’oferir una imatge més moderna i digerible del règim. Després de gairebé quaranta anys de vida i d'una llarga agonia, el parc va tancar les seves portes l'any 1998.

El Centre d’Interpretació s’articula a partir del web del Castell i, complementàriament, a través del web del Parc Montjuïc.

Data de publicació: Divendres, 17 Setembre 2021
  • Comparteix