Tornar

Animació d'un astronauta a l'espai.

Nou minuts per crear

Una proposta participativa de generació de codi en directe per fomentar la creació audiovisual.

La creativitat viu del moment i de la inspiració. Però, què passaria si haguéssiu d’imaginar i desenvolupar en directe? Aquesta és la premissa de From Scratch, la iniciativa que el col·lectiu Toplap Barcelona ofereix l’últim dijous de cada mes al Canòdrom. Durant aquestes sessions, on es combina el món audiovisual amb el del codi, haureu de desenvolupar a contrarellotge una creació a partir d’una pàgina en blanc, un ordinador i els impulsos de la vostra inventiva.

Al cap i a la fi, aquest taller és una jam session de live coding, una trobada per demostrar els coneixements tecnològics i imaginatius de les persones participants. Aquest concepte és una tècnica creativa, una pràctica performativa que, mitjançant l’escriptura i combinació de caràcters a temps real, acaba generant un producte multimèdia. En aquesta ocasió, tothom que s’hi animi tindrà un màxim de nou minuts per crear la seva proposta. Des de la pantalla buida, haureu de generar una animació amb el programa Scratch i sorprendre les persones del públic, que estaran obligades a aplaudir totes les propostes sigui quin sigui el resultat final. 

El live coding és una pràctica cada vegada més popular en el món del desenvolupament de programari. Un dels beneficis més grans de la proposta és l’ús de la pantalla compartida, ja que gràcies a això, es pot analitzar el procés de pensament i la presa de decisions que es prenen durant el desenvolupament de la creació. Això us permetrà comprendre com altres persones resolen els problemes i com n’implementen solucions en temps real. Tindreu l’oportunitat d’aprendre i conèixer tècniques noves, tant si us apassiona la proposta, com si sentiu interès pel món tecnològic i de l’animació. 

Tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 29 març 2023
  • Comparteix