Tornar

Imatge del cartell on surt escrit: Nou Tango.

Les noves expressions del tango arriben a Barcelona

Jamboree presenta un esdeveniment musical dedicat al tango amb tres propostes per gaudir d’aquest gènere al llarg de la nit del 8 de desembre.

Sou amants del tango? Aleshores, no us podeu perdre el Festival Nou Tango, que celebra el Dia del Tango amb un concert a l’espai el barri Gòtic, la sala Jamboree. Tindreu l’oportunitat de descobrir com sonen les noves manifestacions de la música d’aquest ball argentí, gràcies a les actuacions de Gattaca Nou Tango, Altertango i Volco & Gignoli. Tot això serà divendres, 8 de desembre, a les 21 h. 

Sobre l’escenari hi serà el sextet Gattaca Nou Tango, format per Josefina Rozenwasser Marin a la veu i disseny sonor; Andrea Lopez Conde al violoncel; Jor Villarnovo al violí; Ezequiel Acosta al bandoneó; Fede Salgado al contrabaix; Elbi Olalla al piano. Actualment, ho tenen tot a punt per llançar la primera gravació d’estudi i, al llarg d’aquest any, han compartit l’escenari de la sala de Ciutat Vella amb artistes com Ricardo Zanón, Noelia Sinkunas, Tango Queer Barcelona, la TDJ Majo Gonzalez i l’Orquestra Típica Ciudad Baigón

Però això només haurà fet que començar, ja que després us esperarà Altertango, la històrica formació nascuda a Mendoza (Argentina), que aquest any celebra vint anys de trajectòria musical amb vuit àlbums publicats. En l’actualitat, presenta l’últim projecte i experimenta una renovació a la ciutat de Barcelona. Els membres d’aquest conjunt inclouen Ezequiel Acosta al bandoneó i Elbi Olalla, al piano, acompanyats de Fede Salgado al contrabaix i Franco Niella, a la bateria.

Finalment, podreu gaudir en directe de  Volco & Gignoli, artistes argentins residents a França, una formació creada l’any 2012 per dos compositors argentins: Sebastián Volco al piano i Pablo Gignoli al bandoneó. L’estil musical d’aquest duet combina el jazz modern i la música clàssica, interpretant les composicions pròpies, així com arranjaments originals de cançons conegudes de tango i rock. Amb centenars de concerts fets per Europa i els Estats Units d’Amèrica, han enregistrat i fet gires amb l’Orquestra Plaza Francia (Gotan Project) i Catherine Ringer.

Si voleu descobrir les direccions que agafa el tango al segle XXI, no us perdeu el concert que es durà a terme el 8 de desembre, a les 21 h, al Festival Nou Tango, per celebrar la música d’aquest ball lent i cadenciós, amb motiu de la commemoració del dia internacional. El preu de l’entrada general és de 17 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de Jamboree

Data de publicació: Dimarts, 05 Desembre 2023
  • Comparteix