
Una performance de terror autoficcional a la Fundació Miró
Absurd i transgressió, en la proposta Lacuna de l'artista Teo Ala-Ruona.
Un viatge a l'interior del seu propi cos. Això és el que us proposa un artista que té base a Hèlsinki i que us convida a entrar dins del seu buit interior, l'espai en el qual es desenvolupa "una performance de terror autoficcional" que es titula Lacuna i que podreu veure a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró el dissabte, 25 de gener.
És una proposta de Teo Ala-Ruona, creador interdisciplinari que, en les performances expandides que protagonitza, assaja possibles ficcions somàtiques que ens facin percebre el cos humà d'una manera nova.
En les obres d'aquest artista conflueixen disciplines com la lingüística, la semiòtica i biologia, però també indagacions sobre la tecnologia, la transsexualitat i la masculinitat, entre altres assumptes.
Basada en gran part en l'absurd i la transgressió, la creació d'Ala-Ruona inclou la participació coreografiada dels espectadors i espectadores de la performance, objecte de la tensió emocional i psicològica que genera l'artista.
Ja veureu que les accions de Teo Ala-Ruona reflecteixen amb el llenguatge de la performance les diverses influències socials, sociopolítiques i històriques de les estructures de poder.
Moviments, paraules, crits... Amb aquests elements juga l'artista per plantejar una performance amb un títol de doble significat. D'una banda, Lacuna significa obertura o buit, però per a l'artista també al·ludeix a un fantasma o antic record o bé a un temps feliç lliure de traumes.
Si no us voleu perdre les reflexions de Teo Ala-Ruona, veniu a veure la performance Lacuna, però abans consulteu al web de la Fundació Joan Miró tota la informació al respecte.