Tornar

Fotografia de les actrius a l’espectacle ‘Pongo’.
Fotografia de les actrius a l’espectacle ‘Australia’.

‘Pongo’ i ‘Austràlia’ estrenen el teatre del nou Espai Texas

La reobertura de l’espai del carrer de Bailèn combinarà cinema, teatre i bar, i obre les portes al públic amb una programació teatral que inclou dues obres.

Aquest octubre, la ciutat de Barcelona celebra l’obertura de l’Espai Texas, amb dues sales de cinema que projectaran pel·lícules en català, com també un nou espai teatral de dues-centes localitats, una sala de mig format que impulsarà la dramatúrgia contemporània. Així doncs, posen en marxa la temporada teatral els espectacles Pongo, de Judit Martín, Alba Florejachs i Mónica Ballesteros, el 27 d’octubre Austràlia, d’Israel Solà, el 28 d’octubre. No us els perdeu, us hi esperen al nou Espai Texas!

El primer muntatge que es presenta al Teatre Texas és una comèdia que amplia els límits de la improvisació teatral. A l’escenari trobareu les còmiques Judit Martín i Alba Florejachs i Mónica Ballesteros, tres referents de l’humor i la improvisació. L’espectacle parteix dels “pongos”, el nom col·loquial que fa referència als objectes decoratius de dubtós gust o utilitat qüestionable que es troben a les cases i que el públic porta al teatre. Els “pongos” acumulen centenars d’històries i anècdotes per mitjà de les quals les actrius faran aflorar del no-res personatges protagonistes de relats divertits i hilarants. Aquesta obra esdevindrà un homenatge a tot el que és inútil i podreu gaudir-lo per primera vegada a Barcelona, després d’una exitosa gira pel territori. 

Uns dies més tard, arriba Austràlia, l’èxit que va exhaurir les localitats a la Sala Flyhard, una comèdia dramàtica amb aires de “road trip” (ruta per carretera), protagonitzada per Ester Cort, Meritxell Huertas, Carme Poll i Brian Lehane. L’obra us farà reflexionar sobre els vincles familiars a partir de la història de tres germanes que es retroben quan una d’elles li demana a una altra si li donaria un òvul per poder tenir un fill amb el seu marit. Aquesta és una història que explora les pors, les pressions, els desitjos i les frustracions que genera la maternitat. L’obra, dirigida per Israel Solà, marca el seu  debut com a dramaturg en solitari, fora de La Calòrica, la seva companyia habitual.

El nou l’Espai Texas aposta pel català en la programació de teatre i al cinema (les primeres projeccions començaran el 18 d’octubre), a més, mantindrà els preus assequibles de les entrades, com a l’etapa anterior dels antics Cinemes Texas, i té l’objectiu de reactivar la vinculació amb el  barri de Gràcia. 

Aprofiteu l’ocasió per assistir a la inauguració teatral del Teatre Texas, com també per gaudir de cinema i teatre en català d’ara endavant a l’espai carrer de Bailèn. Amb relació als espectacles, Pongo estarà del 27 d’octubre fins al 2 de febrer, mentre que Austràlia es presentarà el 28 d’octubre al 28 de gener (els dies de les funcions varien). El preu de l’entrada és de 22 € i 24 € respectivament i, si voleu comprar-les, podeu fer-ho des del web de l’Espai Texas

Data de publicació: Divendres, 06 Octubre 2023
  • Comparteix