Tornar

REC Cultural

El REC Cultural, la moneda que bonifica el consum de cultura i en democratitza l'accés

L'1 de setembre en començarà una prova pilot als barris de Sants i Poble-sec, i es podrà fer servir en comerços, sales de concerts, museus i centres cívics.

El primer dia de setembre començarà a circular com a prova pilot als barris de Sants i Poble-sec el REC (Recurs Econòmic Ciutadà) en la seva versió cultural. És una moneda ciutadana de Barcelona i exclusivament digital, paritària a l'euro (és a dir, 1 € equival a 1 R). El REC Cultural es podrà fer servir a centres cívics, botigues, espais de formació, sales de concerts i museus d’aquests dos barris, amb una doble dimensió: el xec directe per a consum cultural que rebran al voltant de 500 famílies beneficiàries de serveis socials, i la bonificació per consum adreçada a tothom. En total es posaran en circulació 200.000 euros en RECS Culturals, i la campanya acabarà el 15 de març del 2023, o abans si s'exhaureix la bonificació, tot i que podran seguir circulant i usant-se als establiments adherits. El projecte s'emmarca en el Pla de Drets Culturals de l'ICUB dins de la 2a mesura, ‘Cultura de Base i Sectors Culturals’.

L'objectiu de la prova pilot és testejar el potencial de la nova moneda per estimular el consum, la producció i l’accés a la cultura local. Amb el REC Cultural es vol promocionar el consum cultural mitjançant un sistema innovador de bonificacions. Qualsevol persona usuària que es doni d’alta a l’aplicació REC Barcelona (aquí el manual d’ús de l’aplicació) podrà bescanviar euros per RECS Culturals i obtenir un 50 % més per gastar en cultura (per exemple si es bescanvien 10 €, es rebran 15 RECS Culturals). L’aplicació està disponible a l’App store i Google play. En el marc d’aquesta prova pilot, també s’ha desenvolupat una passarel·la de pagament en RECS que ha integrat dues tiqueteres, Magnetickets i Codetickets, per tal ue les persones usuàries puguin gaudir de les bonificacions en RECS Culturals en les seves compres en les sales de concerts adherides.

Així mateix, el REC Cultural vol fer arribar la cultura a aquelles persones que hi tenen menys accés, a través de xecs d’entre 150 i 200 RECS Culturals a persones usuàries de serveis socials dels barris de Sants i Poble-Sec. S’oferiran sessions de formació personalitzada sobre l’aplicació del REC a l’OCCU (Oficina Ciutadana de la Cultura) a aquelles persones que rebin el xec en RECS Culturals i que necessitin orientació a l'hora de descarregar i configurar l'App del REC. Aquestes sessions es faran els dies 29, 30, 31 d’agost i els dies 1, 2 i 5 de setembre, en horaris de matí i tarda (excepte els dies 31 i 2, que només es farà torn de matí).

Ja hi ha disponible el llistat d'establiments adherits al REC Cultural en aquests moments, una llista viva i que va creixent cada dia.

Per a més informació sobre la moneda REC, cliqueu aquí.

 

Data de publicació: Dilluns, 18 juliol 2022
  • Comparteix