Tornar

Imatge promocional de l'exposició fotogràfica sobre els 25 anys de la declaració de l'Hospital de Sant Pau com a patrimoni mundial per part de la UNESCO

Un hospital únic al món

El Recinte Modernista de Sant Pau commemora amb una exposició fotogràfica els 25 anys de la seva declaració com a Patrimoni Mundial.

Fins al 26 de març es pot visitar a la sala Hipòstila del Pavelló de l’Administració del Recinte Modernista de Sant Pau l’exposició commemorativa del 25è aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per part de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) en atenció al seu “valor universal excepcional” i a l’aportació de noves solucions arquitectòniques, tipològiques i artístiques.

L'entrada a l’exposició està inclosa en el preu de la visita (lliure, amb audioguia o guiada), que oscil·la entre 11,20 i 20 euros i es pot comprar de forma anticipada clicant aquí. La mostra es titula 25 anys de patrimoni mundial i exhibeix fotografies dels primers treballs de restauració i recuperació de l’Hospital, que testimonien el despertar de la consciència de la seva singularitat des de finals dels anys 1970.

El complex de la Santa Creu i Sant Pau va ser construït en dues fases: la primera, projectada per Lluís Domènech i Muntaner entre 1902 i 1913, que consta de tretze edificis (d’un total de 48 pavellons projectats inicialment); i la segona, dirigida pel seu fill Pere Domènech i Roura a partir de 1920, que inclou sis edificis més, així com altres construccions posteriors.

L’acord de la UNESCO va tenir lloc el 4 de desembre de 1997 a Nàpols i va fer també extensiu aquell reconeixement a una altra obra de Domènech i Muntaner com és el Palau de la Música Catalana. Per recordar aquella efemèride, els dos espais monumentals s’han unit per oferir una entrada combinada que es pot adquirir per un preu especial de 24 euros a través d’aquest enllaç. Amb aquest tiquet es poden visitar les dues obres emblemàtiques de Lluís Domènech i Montaner al llarg de tot el 2023, coincidint amb el centenari de la seva mort.

Data de publicació: Dijous, 19 Gener 2023
  • Comparteix