Tornar

Fragment de fotografia de “Modena Parade/Corteo Modenese”.

Un recorregut per la creació artística de Jordi Colomer, al MACBA

El 9 de maig s’inaugura una mostra monogràfica en què podreu concebre la seva trajectòria d’una manera unitària.

L’exposició Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus, comissariada per Martí Peran, us proposa endinsar-vos en els projectes de l’artista des de finals dels anys vuitanta fins a l’actualitat, per mitjà de formats diversos incloent-hi escultura, collages, fotografia, vídeo, instal·lacions i accions en viu. Teniu temps de visitar-la fins al 24 de setembre. 

El conjunt d’obres exposades, més que relatar l’evolució de la carrera de l’artista, té la voluntat d’aprofundir en allò que permet entendre-la de forma global. L’element essencial recau en la condició escènica en què l’il·lusori i la realitat es barregen en un vaivé constant.

Després d’un primer període dedicat a descobrir la materialitat de la ficció a través de la producció d’objectes-escultura, Colomer porta aquest aprenentatge als carrers per amplificar les relacions entre imaginació i realitat. Aquest trasllat dona lloc a una sèrie de temes que esdevindran recurrents: la mobilitat i el nomadisme, el que és provisional i perifèric, l’imaginari popular i l’humor, la comunitat i la utopia.

La majoria dels projectes que podreu veure a la mostra són produccions desenvolupades en contextos específics d’una sèrie de ciutats, entre les quals hi ha Barcelona, Bucarest, Sanà, Ciutat de Mèxic, Istanbul, Tetuan, Mòdena, Palerm i Buenos Aires, entre d’altres. En aquestes localitzacions, l’artista ha promogut un conjunt d’accions d’escala diversa. Alguns projectes inclouen casos centrats en un sol actor com Anarchitekton (2002-2004), No? Future! (2006), Medina Parkour (2014). D’altres com Abecedario argentino (2023) implica a comunitats determinades, i, molt sovint, es convoca al conjunt de la ciutadania amb Crier sur les toits (2011), New Palermo Felicissima (2018) o Modena Parade/Corteo Modenese (2022). Totes aquestes accions tenen l’objectiu d’induir un esdeveniment mitjançant el qual la comunitat troba noves eines per afrontar qüestions importants.

Aprofiteu per visitar el conjunt de treballs dispars de l’artista a la mostra Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus, del 9 de maig al 24 de setembre. L’horari és de dilluns a divendres, d’11 h a 19.30 h; dissabtes, de 10 h a 20 h; i diumenges i festius, de 10 h a 15 h. L’espai és tancat els dimarts no festius. El preu de l’entrada general és de 10,80 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del MACBA

Data de publicació: Dijous, 09 maig 2024
  • Comparteix