Tornar

Fotografia del muntatge amb l’actriu Clara Segura i l’actor Enrico Ianniello.

Un retrat a la napolitana d’Eduardo De Filippo

El Teatre la Biblioteca presenta el clàssic Filumena Marturano, un muntatge dirigit per Oriol Broggi amb funcions fins al 21 de gener.

La vida de Nàpols dels anys quaranta s’instal·la al teatre del barri de Ciutat Vella amb Filumena Marturano, un text escrit l’any 1946 pel dramaturg Eduardo De Filippo, sota la direcció d’Oriol Broggi. L’espectacle de la companyia La Perla 29 torna a representar-se a la Biblioteca de Catalunya, després d’estrenar-se l’any 2021, i el podreu veure des del 22 de novembre fins al 21 de gener.  

Els aires italians impregnen l’escenari amb una obra que explora temes com l’amor i la venjança, l’instint de supervivència i la petitesa humana, amb una fusió de llengües entre català, castellà, italià i napolità.

Després de viure un quart de segle mantinguda per Domenico Soriano, interpretat per l’actor napolità Enrico Ianniello, i de rebre nombroses negatives per casar-se amb ella, Filumena Marturano, representada per Clara Segura, simula una greu malaltia amb la finalitat de contraure matrimoni. Filumena recupera l’energia quan finalment aconsegueix el seu propòsit. Per què ha creat aquesta farsa? Per què ha volgut casar-se amb Domenico? Per què ell s’ha escapolit del matrimoni durant aquests anys? 

Filumena inventa i marca el camí amb l’objectiu de viure i assegurar que els seus fills també puguin viure. És la protagonista d’una vida que l’ha portat a enganyar, robar i aprofitar-se de Domenico, que sempre ha nedat en l’opulència.

Aquesta comèdia d’embolics, secrets i intencions capgirades compta amb vuit actors i actrius més amb Jordi Coromina, Marissa Josa, Jordi Llovet, Lluís Oliver, Xavier Ruano, Josep Sobrevals, Montse Vellvehí i Carla Vilaró. Són uns personatges alegres i contradictoris que retraten les dificultats que la vida posa al davant i recorden que la capacitat de reconciliació depèn de cadascú. Filumena Marturano és una obra en què l’estima es posa a prova i recorda que l’amor és una força que sovint  rebota en direccions oposades.

Aprofiteu per viatjar fins a la Campània amb el muntatge dirigit per Oriol Broggi i escrit l’any 1946 per Eduardo De Filippo. Les representacions es duran a terme de dimecres a diumenge del 22 de novembre al 21 de gener. L’horari de les funcions varia segons l’espectacle i el preu de l’entrada general és de 22,50 €. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de La Perla 29.

Data de publicació: Dijous, 16 novembre 2023
  • Comparteix