Tornar

L'actriu protagonista amb una corona i la cara enfarinada

Una revisió irònica de la Transició a la Sala Fènix

Un muntatge teatral protagonitzat per Eva Insa repassa un període recent de la història espanyola.

Com va ser la Transició? Si hi vau ser, potser no us cal que us l'expliquin, i, si l'heu estudiat a l'escola, potser ja us sabeu la lliçó, però, així i tot, paga la pena que vingueu a veure com l'explica una actriu i dramaturga que hi posa unes bones dosis d'ironia. Això és Taran-Tran-Transición, que es representa del 7 a l'11 de desembre, a la Sala Fènix.

L'obra forma part d'un cicle dedicat a la memòria històrica que, a partir d'un seguit de muntatges que ens parlen de fets diversos del passat que convé no oblidar, organitza aquesta sala del carrer de la Riereta.

Bea Insa i Ángel Mirou s'han fet càrrec a quatre mans de la dramatúrgia i la direcció del muntatge, que s'escapa a la classificació de teatre de text convencional fent servir el vídeo i les càmeres en directe i que, a més, posa en escena el violoncel de Nerea Aizpurua. I és que aquest muntatge és tan multidisciplinari que fins i tot inclou teatre d'ombres i moments d'stand-up comedy.

Tot per parlar-nos del moment en què va morir el dictador, el 1975, i els mesos que van seguir fins a l'aprovació de la Constitució, l'any 1977. Bea Insa ho farà amb molta ironia i molt d'humor, però també recorrent a l'absurd. Així, ens parlarà dels pits de dona que es començaven a veure en pel·lícules i revistes d'aquella època, d'una ultradreta que es mirava compungida un país ple de joves que apostaven per la democràcia i d'una pila d'amants que, mentrestant, anaven passant pel llit de l'aleshores cap de l'Estat espanyol.

Voleu riure, però també viure moments tràgics, recordant o revivint els anys de la Transició? Doncs veniu a veure Taran-Tran-Transición a la Sala Fènix, però abans consulteu el seu web, on trobareu tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Divendres, 02 Desembre 2022
  • Comparteix