Tornar

Fotograma d’“Una vida com qualsevol altra”.

Revisitar les històries familiars

La directora Faustine Cros presenta la seva primera pel·lícula Une vie comme une autre, que podreu veure en el marc del Docs del Mes. 

Ja és aquí el mes de juny i, per tant, teniu una nova cita mensual amb el cinema documental. En aquest cas, podreu d’endinsar-vos en la història familiar de la cineasta Faustine Cros, que torna a examinar les pel·lícules familiars del seu pare per fer un retrat de l’època centrat en la figura de la seva mare per explorar qüestions sobre la maternitat. Aquesta és una iniciativa de DocsBarcelona que es projecta a diversos espais de la ciutat.

El pare de Faustine Cros va immortalitzar a les pel·lícules familiars els moments més feliços de la seva vida o, almenys, això és el que ell creia. Al documental Une vie comme une autre (Una vida com qualsevol altra), la directora ofereix una nova perspectiva sobre aquests films domèstics per explicar una altra història: la d’una dona que, a poc a poc, veu que el seu rol de mare li pren la llibertat. 

La cineasta, graduada en edició a l’INSAS (Bèlgica), explora un híbrid entre el documental, l'autoficció, l'experimental, combinant imatges pròpies amb arxius familiars. Une vie comme une autre s’ha presentat en diversos festivals com L’Alternativa (Espanya, 2022), Festival de cinéma En ville (Bèlgica, 2023), Dok Leipzig (Alemanya, 2022), Ismailia International Film Festival for Documentaries (Egipte, 2023) i One World Prague (República Txeca, 2023).

Docs del Mes té l’objectiu d’acostar el cinema documental al públic i aquest mes de juny es projectarà a diversos espais de Barcelona: el 6 de juny a les 19 h, l’Auditori de Sant Martí i, a les 19.30 h, a Cinemes Girona; l’11 de juny, a les 19 h, al Centre Cultural La Casa Elizalde, el 12 de juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles, i a les 19 h, al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc; el 25 de juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta, el 27 de juny, a les 17 h, al Centre Cívic Tomasa Cuevas - Les Corts; i el 28 de juny, a les 20 h, a Lluïsos d’Horta.

Aprofiteu l’oportunitat de gaudir de la pel·lícula de Faustine Cros, basada en les obres domèstiques del seu pare, en el marc del Docs del Mes. El preu de l’entrada varia segons l’espai, així com l’horari, tot i que la majoria són gratuïtes. Si voleu obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web de DocsBarcelona

Data de publicació: Dimecres, 05 Juny 2024
  • Comparteix