Tornar

Lloeu-lo en les altures Díptic 2023

Textos bíblics que inspiren obres d’art

Una exposició de l’aritsta Sergi Barnils ens fa reflexionar sobre l'origen i la fi del temps.

Sergi Barnils (Guinea Equatorial, 1954) presenta, a l’Atelier Galeria d’Art, Amatista, un treball d'obres austeres i sòbries, que no vol dir simples, amb un treball minuciós i delicat que ens exhorta a l’observació pausada per percebre’n bé la contundència. Es tracta, d’una banda, d’obres de gran format sobre tela i fusta, treballades amb oli, acrílic, ceres, carbonets i encàustica. “Un cop aplicat el cautxú sobre la superfície, grava un conjunt de símbols i d’imatges, després torna a pintar amb diferents materials… i així successivament fins a aconseguir l’efecte desitjat”, apunta el programa de mà. D’altra banda, l’exposició també ens ofereix aquesta vegada un conjunt de peces úniques de ceràmica “on es repeteixen els signes i els símbols habituals en els seus treballs, els colors es tornen més vius, les formes més intenses, però segueix sempre el mateix llenguatge, la mateixa música”. 

Ametista està inspirada en els noms de pedres precioses que conformen La ciutat celeste, llibre de l'Apocalipsi, capítol 20. Com en els útlims treballs de l’artista, el seu procés creatiu comença amb l’estudi minuciós de textos i la reflexió constant. Aquest treball ens permet endinsar-nos en l’univers de l’artista, perquè cada símbol té un significat: el triangle, el cercle, l’estel i altres elements es repeteixen, es veuen o s’intueixen i creen imatges amb un resultat plàstic molt potent. 

L’exposició es podrà veure a la Galeria Atelier fins al 30 de juny. Es pot visitar de dilluns a divendres, de 10.30 h a 14 h, i de 17 h a 20 h. Es poden concertar visites els dissabtes (932846121 o info@galeriatelier.com). L’entrada a la galeria és lliure. 

 

Data de publicació: Divendres, 02 Juny 2023
  • Comparteix