Tornar

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes, un mite teatral

Amb motiu del festival BCNegra, a la Biblioteca Pública Arús comença una exposició que desenvolupa la popularitat del famós detectiu a través dels escenaris

Sherlock Holmes és, sense cap mena de dubtes, el detectiu de ficció més famós de la literatura. Però això també fa, de retruc, que sigui el més famós del cinema i de tota la cultura popular en general, i a més també del teatre. En l’actualitat, el teatre no és l’art de masses que era en el segle XIX i els anteriors, però hi va haver un moment en què els grans mites, les grans històries i les passions desbordades es forjaven sobre les taules d’un escenari, i a finals del XIX i principis del XX, abans de l’arribada del cinema, Sherlock Holmes va ser un personatge popular gràcies al teatre: moltes de les històries d’Arthur Conan Doyle s’adaptaven, el públic celebrava cada obra amb ganes, i fins i tot hi va haver actors que van modelar la percepció col·lectiva del detectiu, com William Gillette, un Sherlock de ficció teatral comparable a Basil Rathbone al cinema. D’aquells anys de triomf de Holmes al teatre, n'hi ha molts recordatoris: llibrets, cartells, retalls de premsa, i ara una exposició a la Biblioteca Pública Arús repassa aquest llegat.

L’exposició es fa amb motiu del festival BCNegra 2018, i es podrà visitar durant un mes de manera completament gratuïta. A més, per donar context a aquesta part menys coneguda de l’evolució popular de Sherlock Holmes com a mite literari, el dia 23 de gener, un dia abans de la inauguració i amb motiu d’aquesta, Jaume Gabaldà Méndez, el secretari del Círculo Holmes –una associació de fans del detectiu que té la seva seu de reunió a la biblioteca–, imparteix una conferència amb abundants pistes, anècdotes i històries.

Trobaràs més informació al web de la Biblioteca Pública Arús.

Data de publicació: Dimecres, 24 Gener 2018
  • Comparteix