Tornar

Fotograma de la pel·licula ‘Streetwise’, de Na Jiazuo.

Sis històries cinematogràfiques per descobrir el continent asiàtic

Amb el programa El nou cinema asiàtic de Casa Àsia, podreu gaudir de les obres de cinc cineastes als Cinemes Girona, del 23 de setembre fins a l’11 de novembre.

Si voleu viatjar des d’una sala de cinema a diferents països asiàtics com la Xina, l’Índia, les Filipines o l’Iran, no us podeu perdre el cicle El nou cinema asiàtic, que ofereix Casa Àsia. Les pel·lícules han estat produïdes entre el 2020 i el 2022 i es projectaran els dissabtes, del 23 de setembre a l’11 de novembre, als Cinemes Girona.

Els espectadors podreu viatjar ben lluny per mitjà d’aquestes pel·lícules i coneixereu històries i relats de la vida quotidiana que tenen lloc en diferents regions del continent asiàtic. Això us permetrà explorar les diferents cultures i llengües d’una manera única, gràcies al cinema, sense la necessitat de desplaçar-vos de la ciutat. El programa presenta obres dins del gènere del drama i el thriller, creades per cinc cineastes: Navid Behtoei, Hamid Reza Ghorbani, Brillante Mendoza, Na Jiazuo i Ganesh Vinayak

Per endinsar-vos en la cultura de l’Iran, tindreu dues oportunitats. El 23 de setembre, podreu gaudir de Gisoum, de Navid Behtoei (2021), que narra la història d’una dona jove que, després de la mort de la seva mare, s’assabenta que el seu pare encara és viu. Moguda per la curiositat, decideix viatjar des de França a l’Iran per reunir-s’hi. D’altra banda, el 14 d’octubre, es projectarà Bone Marrow, d’Hamid Reza Ghorbani (2020). En el film, us submergireu en la història de la Bahar, una dona que s’ha tornat a casar després de separar-se del primer marit, però la situació es complica quan el seu fill, fruit del primer matrimoni, pateix leucèmia.

Si també voleu conèixer les Filipines, heu de saber que es projectaran dues pel·lícules del director Brillante Mendoza. En primer lloc, el 30 de setembre, podreu veure Virgin Forest (2022), en la qual un fotògraf té l’objectiu de capturar una flor rara a la muntanya, però durant l’exploració descobreix un grup de dones atrapades a un bordell per a fusters il·legals. En conseqüència, haurà de fer tot el possible per salvar-les. Després, el 21 d’octubre, es presentarà Resback (Payback) del 2022. En aquesta pel·lícula, l’Isaac és un lladre de bicicletes i, per aquest motiu, és perseguit per la policia. Per això, demana ajuda al seu cap, però aquest decideix no col·laborar-hi. Com a conseqüència, l’Isaac elabora una venjança.

La Xina us rebrà el 7 d’octubre amb Streetwise (2021), dirigida per Na Jiazuo. Hi trobareu el Dongzi que treballa per un mafiós amb l’objectiu d’aconseguir diners per pagar el tractament del seu pare a l’hospital. La seva vida es complicarà i, també, descobrireu la relació enigmàtica que té amb una jove. 

Finalment, l’11 de novembre, es tancarà el viatge a l’Índia amb Thaen (2021), de Ganesh Vinayak (2021). A partir d’aquesta obra cinematogràfica, us endinsareu en la vida d’una parella de casats, en Velu i la Poongodi, que viuen amb la seva filla Malar. La vida no els és fàcil i els canvia radicalment quan reben el diagnòstic d’una malaltia rara que pateix Poongdoi. 

Si voleu gaudir explorar el continent asiàtic sense moure-us de la butaca del cinema, aprofiteu aquesta oportunitat que ofereix Casa Àsia amb les pel·lícules del programa El nou cinema asiàtic, que es projecten en versió original amb subtítols al castellà. Aquesta experiència tindrà lloc del 23 de setembre fins a l’11 de novembre, amb projeccions cada dissabte a les 20 h. Les entrades tenen un preu de 5 € i, si voleu comprar-les, podreu fer-ho des de la pàgina web dels Cinemes Girona

Data de publicació: Dimecres, 20 Setembre 2023
  • Comparteix