Tornar

Dos retrats en blanc i negre d'aquests dos músics tocant la trompeta i un instrument de corda

Sons experimentals i multidisciplinaris a l'Antic Forn de Vallcarca

Ferran Destemple, J.G. Entonado i Mark Cunningham & Dr Truna, entre molts altres, al Festival Hamfuggi.

Els i les amants de la música que aposten pels sons més experimentals i arriscats ja s'han reservat a l'agenda la vetllada del dissabte 3 de desembre a l'Antic Forn de Vallcarca, quan el segell discogràfic independent Hamfuggi programa un festival amb artistes com Gabriel Pereira Spurr, Chema Pastor o Mark Cunningham & Dr Truna (fotos de Frederic Navarro i Lili Marsans).

Tots són artistes que treballen, han treballat o tenen afinitats sonores amb Hamfuggi Records, un segell entre Barcelona, Buenos Aires i Tòquio que és, de fet, la unió de les forces del segell Ham Records i de Sotterfuggi sota el paraigua de Mushotoku Global Entrepreneurs. Sí, són en extrems diversos del planeta, però els agermana una mateixa sensibilitat per a la creació musical.

Quins artistes podreu escoltar en aquest segell? Molts dels qui participen en el Festival Hamfuggi del 3 de desembre. Aquí podreu veure Orquestracions Dissonants Internes, Rückkôprax, Juanito))), Ferran Destemple, Antoni Robert & Montserrat Marfany, Mark Cunningham & Dr. Truna, J. G. Entonado, Gabriel Pereira Spurr i El Zombie Espacial o Alwin Van Der Linde.

Ja veieu que tot plegat gira entorn dels sons experimentals i de les propostes d'improvisació, l'especialitat de músics com el trompeta nord-americà resident a Barcelona Mark Cummingham, que toca amb l'home-orquestra i improvisador lliure valencià Andrés Blasco, més conegut com a Dr. Truna, però també d'artistes sonors i improvisadors alacantins com Chema Pastor.

Les propostes audiovisuals arriben de la mà de projectes com Rückkôprax (alter ego de David G. Costa), però també de la mà de propostes com Orquestracions Dissonants Internes, que vinculen música experimental amb elements visuals i poesia, com fan Antoni Robert i Montserrat Marfany.

Completen la llista de participants en el Festival Hamfuggi des del harsh noise de Juanito))), fins a les fusions de text, so i imatges que ens proposa Ferran Destemple, la barreja de text i música de l'uruguaià Gabriel Pereira Spurr i l'argentí Maximiliano Pablo Martiranía (El Zombie Espacial) i les improvisacions lliures de J.G. Entonado, cofundador del col·lectiu d'improvisació lliure i performance Arín Dodó, del projecte de dada rock Poliedro Kobold i del col·lectiu d'improvisació lliure lA tAtUcErA, on també hi ha Chema Pastor.

Si voleu escoltar aquests i molts artistes més que han dedicat el seu talent a explorar els sons experimentals i la improvisació lliure, teniu una cita al Festival Hamfuggi. Abans de venir, però consulteu al web tota la informació sobre la cita.

Data de publicació: Dimecres, 30 novembre 2022
  • Comparteix