Tornar

Fotograma del documental ‘Summer of Soul’

Què va passar al Festival Cultural de Harlem del 1969?

Ahmir “Questlove” Thompson dirigeix ‘Summer of Soul’, un documental que recupera imatges que havien passat desapercebudes durant més de 50 anys.

Malgrat que només es va celebrar en una ocasió, el Festival Cultural de Harlem del 1969 és tota una llegenda. Conegut també com el Black Woodstock (‘Woodstock negre’), va ser un esdeveniment que celebrava la música i la cultura afroamericanes i l’orgull de la comunitat negra. Durant l’estiu del 1969 a Harlem (Manhattan), van tenir lloc un seguit de concerts, entre els quals hi van participar mites de la música com Nina Simone, B.B. King, Sly and the Family Stone, Chuck Jackson, Stevie Wonder, Mahalia Jackson i Moms Mabley. Més de 50 anys després, s’han recuperat les imatges que es van gravar dels milers de persones que es van reunir al Mount Morris Park (actualment, Marcus Garvey Park), unes imatges que havien passat desapercebudes i que ara el director Ahmir “Questlove” Thompson mostra en el documental Summer of Soul.

“Questlove” és un músic, compositor i disc jockey que fa el salt al cinema amb Summer of Soul, amb la qual ha guanyat el Gran Premi del Jurat i el Premi del Públic al Festival de Sundance. Amb aquest documental, “Questlove” us retorna un esdeveniment cultural de gran èxit que, en el seu moment, es va voler mantenir a l’ombra, fet que el director tracta en el mateix film.

A Barcelona, podreu veure Summer of Soul al Balmes Multicines, als Cines Renoir Floridablanca, als Cinemes Verdi, al Yelmo Cines Icaria, als Boliche Cinemes i als Cinemes Girona.

El preu de les entrades oscil·la entre els 4,60 i els 9 euros, segons el cinema i el dia de la projecció. Consulteu els horaris de la pel·lícula a l’enllaç de cada sala.

Data de publicació: Dijous, 22 juliol 2021
  • Comparteix