Tornar

Cartell de Sant Jordi 2022

La superilla literària, la gran novetat d'un Sant Jordi molt esperat

A la ciutat hi haurà 300 parades en espais professionals, de les quals 170 amb signatures d'autores i autors.

Enguany el 23 d'abril s'escau en dissabte. Però allò que sens dubte farà més especial el dia del llibre i de la rosa serà que, després de dues edicions en què la pandèmia ha marcat clarament la celebració, aquest any es recuperarà la normalitat d'abans de què sentíssim a parlar de la covid-19. I és que si hi ha un dia de l'any en què els carrers de Barcelona s'omplen d'ambient festiu i de gent, a més de la tarda de la cavalcada de Reis i de les jornades de La Mercè, aquest és Sant Jordi. És per tot això que com a gran novetat, i amb l'objectiu de facilitar la circulació espaiosa de la gent, s'habilitarà per primera vegada una superilla literària situada entre l’avinguda de la Diagonal i la Gran Via, i entre els carrers de Balmes i Pau Claris. Serà una zona tallada al trànsit rodat en la pràctica totalitat.  Dins aquest perímetre hi haurà dos espais diferenciats: el passeig de Gràcia, reservat per a la venda de llibres i roses dels professionals, i els encreuaments de la Rambla de Catalunya, on s’instal·laran les associacions i entitats. Els vehicles podran circular pels carrers perimetrals i pels carrers d'Aragó i de València.

La superilla és una novetat acordada entre l'Ajuntament de Barcelona, la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes. Però no serà, ni molt menys, l'únic espai de la ciutat amb parades de llibres i roses per on els vianants podran passejar amb tranquil·litat. De fet, hi haurà espais de venda a tots els districtes de Barcelona:

Ciutat Vella: després de l’experiència de l’any passat, s’aposta un altre cop per la plaça Reial i el passeig de Lluís Companys, que enllaçarà amb el passeig de Sant Joan. Així mateix, hi haurà algunes parades a les Rambles només de professionals del districte.

L’Eixample: plaça de Catalunya, plaça de la Universitat i passeig de Sant Joan (entre la plaça de Tetuan i l’Arc de Triomf).

Sants-Montjuïc: rambla de Sants i carrer de la Diputació.

Les Corts: avinguda de la Diagonal (entre el carrer de Joan Güell i el carrer de Pau Romeva, al costat mar) i plaça de Valdívia.

Sarrià - Sant Gervasi: plaça de Sarrià.

Gràcia: carrer Gran de Gràcia (entre la travessera de Gràcia i la rambla del Prat), plaça de Nicolás Salmerón, plaça de la Vila de Gràcia i Jardinets de Gràcia.

Horta-Guinardó: plaça d’Eivissa i la zona delimitada pel carrer de Tajo, entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat.

Nou Barris: marquesina de la Via Júlia (entre el carrer d’Argullós i el carrer de Joaquim Valls), i plaça del Virrei Amat (a la cruïlla del carrer de Felip II i el carrer de la Jota).

Sant Andreu: places d’Orfila i del Comerç i carrer del Segre (entre el carrer del Pont i el carrer del Cinca).

Sant Martí: rambla del Poblenou (entre el passeig de Calvell i l’avinguda de la Diagonal), carrer del Cabanyal i carrer de la Sèquia Comtal.

A la ciutat de Barcelona hi haurà gairebé 300 parades en espais professionals, de les quals, 170 amb signatures d’autors i autores, i 103 parades davant dels establiments llibreters. Uns llibreters que, com també les floristeries i les fleques, podran també muntar parada davant de la botiga la vigília de Sant Jordi.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 18 Abril 2022
  • Comparteix