Tornar

Fotografia dels interprets del muntatge la “La rebel·lio”.

Teatre contra el conformisme

La companyia La Trepa presenta l’obra teatral La rebel·lió, inspirada en el clàssic de George Orwell La rebel·lió dels animals (Animal Farm). 

Sou dels que voleu canviar el món o preferiu observar com es transforma per si mateix? Aquestes preguntes hi són presents en el muntatge escrit i dirigit per Gerard Nicasi. La rebel·lió és una peça teatral que té la voluntat de sacsejar la consciència social mitjançant la història d’un col·lectiu inconformista. És una obra que us farà reflexionar i emocionar-vos, així que no us perdeu l’oportunitat de veure-la, del 6 al 28 d’abril. 

Sobre l’escenari, us submergireu en el món d’un grup que troba injustes les normes establertes, els quals se senten infravalorats i volen canviar el món. Per aconseguir la transformació que desitgen, el col·lectiu considera que cal rebel·lar-se contra l’opressor amb el lema “Tots som iguals”. 

Aviat, l’Eskiler, aclamat com el més llest del grup, emergeix com a líder i tothom el segueix sense dubtar-ho. A poc a poc, però, l’emblema inicial pel qual lluitaven es veurà modificat per: “Tots som iguals… però alguns més que d’altres”.

L’obra s’inspira en l’estructura base del clàssic de George Orwell La rebel·lió dels animals (Animal Farm), però en aquesta ocasió, la companyia reinterpreta els personatges i les situacions, situant el missatge en un nou imaginari. A través d’uns personatges amb somnis, anhels, desitjos i pors, l’obra us commourà amb especial atenció cap al públic jove. El col·lectiu serà interpretat per Carles Jimenez, Marc Miramunt, Mariona Campos, Mireia Lorente, Olga Fañanás i Pol Romans

Aquest és un espectacle de La Trepa, una companyia que va sorgir entre 2017 i 2018 amb la missió de crear projectes amb temàtiques captivadores per al públic jove. És així que van inspirar-se en les obres d’escriptors com Aldous Huxley, George Orwell, Franz Kafka o Ernest Hemingway, entre d’altres. Aquests textos del passat que mantenen rellevància avui dia i exploren conceptes com la lluita pels drets socials, l’abús de poder, la cultura de la desinformació, la precarietat, la desigualtat, però, també, l’esperança, la reivindicació d’un futur millor i de la democràcia.

Aprofiteu per gaudir d’una tarda de teatre en família amb l’espectacle La rebel·lió, els caps de setmana del 6 al 28 d’abril (el 20 i 21 d’abril no hi ha funció), a les 17.30 h. El preu de l’entrada general és de 15 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Jove Teatre Regina

Data de publicació: Divendres, 05 Abril 2024
  • Comparteix