Tornar

Imatge promocional de la peça teatral Aspecte global d'una qüestió

Un metavers de carn i ossos

La companyia Atresbandes presenta un mostrari de personatges i situacions que experimenten aquella estranya sensació que les coses podrien ser diferents.

Fins al 18 de juny es pot veure al Teatre Lliure de Gràcia l’obra Aspecte global d’una qüestió, a càrrec d’Atresbandes. És el segon muntatge de la companyia resident d’aquesta temporada, juntament amb Desert: un procés d’experimentació que va ser portat al mateix escenari del 24 de maig al 5 de juny.

Atresbandes va néixer el 2011 arran de la trobada artística i personal de Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo a l’entorn de l’Institut del Teatre. El col·lectiu és autor, entre d’altres, de La guerra dels mons (2021) i la seva estada al Lliure compta amb la mentoria del director d’escena suec Markus Öhrn gràcies a un programa internacional de l’Institut Ramon Llull.

Aspecte global d’una qüestió és una peça sobre la idea –o la convicció– que les nostres relacions podrien haver estat d’una altra manera. És un pensament recurrent en moltes persones que provoca una sensació més aviat estranya. Per exemplificar-ho, l’espectacle presenta un ventall de situacions exagerades fins a límits grotescos que serveix per disseccionar personatges i comportaments aparentment ridículs. Però humans, massa humans.

Com expliquen els seus autors, “el fil conductor d’aquestes històries és una mena de tendresa i un afany extrem per aprendre a estimar: a vegades de manera ortopèdica i benintencionada, d’altres, volgudament aterridora”. La peça va seguint un mapa de vinyetes que acaba convertint-se en una radiografia contemporània carregada de teràpies, d’animals domèstics i de problemes sentimentals. Es tracta, en definitiva, de qüestions molt comunes en una societat occidental que sovint s’ofega en un got d’aigua i les viu com autèntiques tragèdies.

L'entrada general per assistir a la funció costa 29 euros i es pot comprar de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Dimecres, 07 Juny 2023
  • Comparteix