Tornar

Nil Cardoner, protagonista de l'obra Tot el que passarà a partir d'ara

Una obra sobre la identitat i la mort

Tot el que passarà a partir d'ara ens acosta a la vivència de la mort per part dels adolescents. 

Sota la direcció del reconegut director d'escena Juan Carlos Martel Bayod, el Teatre Lliure es posiciona com un dels centres culturals més importants d'Espanya. Ara es converteix en l'epicentre de la creació i exhibició teatral amb la seva nova i polèmica estrena, Tot el que passarà a partir d'ara, que aborda una temàtica complexa i universal: la mort. En concret, se centra en la vivència de la mort per part dels adolescents, una etapa de la vida en la qual l'individu està construint la seva identitat i descobrint les normes del món.

La trama gira entorn de l'Èric, un jove de 16 anys interpretat per Nil Cardoner, que rep un missatge que li comunica que el seu pare està greument malalt. A partir d'aquí, inicia un viatge nocturn a través de la ciutat per intentar acomiadar-se'n abans que sigui massa tard. En aquest viatge, l'Èric revisita els records, els projectes i les converses que ja no podrà tenir amb el seu pare, així com també experimenta el suport i l'ajuda de la seva família i amics.

La directora de l'obra, Glòria Balañà i Altimira, i el dramaturg Joan Yago han aconseguit crear una obra profundament humana, que no cau en la sensibleria i que aconsegueix fer reflexionar el públic sobre la mort i la pèrdua. Per aconseguir aquest efecte, han comptat amb el testimoni de joves, famílies i professionals que coneixen de prop la malaltia i el trànsit final, la qual cosa els ha permès plasmar una visió realista i autèntica de la situació.

Cal destacar que la directora, Glòria Balañà i Altimira, té una amplia trajectòria en el món teatral. Ha dirigit obres com Els ossos de Montaigne, guanyadora de la beca Premis Barcelona 2020 - Grec 2022. Per la seva banda, Joan Yago és membre fundador de La Calòrica i ha escrit dramatúrgies com Feísima enfermedad y muy triste muerte de la Reina Isabel I (2010 i 2020).

Hi haurà una funció escolar el 12 d'abril a les 16.00 h.

Les entrades per assistir a aquesta representació poden comprar-se des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 23 març 2023
  • Comparteix