Tornar

Un dels dibuixos no figuratius i creats amb línies rectes que formen part de l'exposició

El temps dibuixat de Mantilla i Chaves

Els artistes Gilda Mantilla i Raimond Chaves miren de donar forma a coses que no en tenen a ProjecteSD.

La galeria ProjecteSD acull fins al 29 d'abril les creacions conjuntes dels artistes Gilda Mantilla i Raimond Chaves que, a la mostra Dibujos de prisioneros, mostren els últims dibuixos que han produït.

Gilda Mantilla (Los Angeles, 1967) i Raimond Chaves (Bogotà, 1963) viuen a Lima, i són dos artistes que treballen tant de manera conjunta com en trajectòries separades. Es van conèixer l'any 2001 i des d'aleshores fan servir les imatges quan treballen junts per tal de reinterpretar gèneres i tradicions associades al dibuix, la cartografia, el paisatge, el retrat o els passatemps.

Fent ús de la ironia, com és el seu costum, ara reflexionen sobre el temps. Es pregunten si, ara que hem viscut una situació excepcional que ha fet que el temps quedés suspès, tornem, efectivament, a disposar d'ell. I conclouen que les múltiples obligacions que tenim fan que se'ns escorri de les mans.

Segons com, reflexionen Mantilla i Chaves, sembla que més enllà d'un espai físic, habitem un temps del qual disposem en préstec i que és, a la vegada, espai i material de treball, una situació semblant, segons els creadors, a la que viuen els presos.

Amb aquest element, el temps, han treballat els dos artistes, que donen compte amb els seus dibuixos del seu pas inexorable, com si fossin presos, i que converteixen les seves obres en ecos o en una pauta rítmica que al·ludeix al pas d'aquest temps que és el protagonista de tot plegat.

Si voleu veure com Gilda Mantilla i Raimond Chaves dibuixen un temps que no té forma, veniu a veure les seves obres a Dibujos de prisioneros, però abans consulteu al web de ProjecteSD tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Divendres, 31 març 2023
  • Comparteix