Tornar

Festival Dona Crea - Crea Mujer
Cartell del tercer Festival Dona Crea - Crea Mujer

Un homenatge a Lorca i el tema de l'assetjament escolar, en el 3r Festival Dona Crea - Crea Mujer

La programació inclou quatre propostes variades, amb teatre, cinema, dansa i música.

Els divendres 2, 16 i 30 de desembre al Centre Cívic Besòs, i el 9 de desembre a les instal·lacions del Laboratori Jessica Walker, tindrà lloc la tercera edició del Festival Dona Crea - Crea Mujer, amb propostes de diferents disciplines artístiques: cinema, teatre, dansa i música. 

La mostra començarà amb UniverSound, amb Leo Aguilar omplint l'espai amb la música de les esferes i els planetes, acompanyat de la dansa acrobàtica de la ballarina Emilia Marxen. Una setmana més tard es presentarà Lorca, el vuitè muntatge de la companyia Laboratorio Teatro. Amb direcció i posada en escena de Jessica Walker, i la participació de nou intèrprets, aquesta obra de caire experimental reflexiona sobre la memòria, el llegat artístic, la llibertat sexual i les conseqüències de la barbàrie de la guerra, combinant dramatúrgia col·lectiva, un fort treball corporal i una narrativa no lineal. És una trobada poètica entre personatges reals de la vida del poeta i dramaturg Federico García Lorca i personatges de les seves obres per traçar un retrat íntim i honest d'una de les personalitats més inspiradores del segle XX espanyol. Aquest espectacle es representarà al Laboratori Jessica Walker (passatge de Sant Antoni Abat, 6).

De Lorca a Velázquez. L'obra que es podrà seguir el 16 de desembre és Menina, escrita i dirigida per Pedro Luis López Bellot i interpretada per Nuqui Fernández. Aquesta coproducció amb el Festival de Teatro Clásico de Cáceres serà el primer cop que es veurà a Barcelona i aborda l'assetjament escolar des del punt de vista d'una víctima. Després d'un divendres sense festival per la proximitat de Nadal, el penúltim dia de l'any es tancarà la mostra amb cinema. Es projectarà Mi vacío y yo, d'Adrian Silvestre i amb Raphaëlle Pérez de protagonista. El film tracta sobre la transició de Pérez, com va descobrir que no era homosexual, sinó una dona en el cos d’un home.

Per a més informació sobre el festival, entreu al seu web oficial.

 

Data de publicació: Dilluns, 28 novembre 2022
  • Comparteix