Tornar

Imatge promocional de l'obra Quan ens haguem torturat prou

Magda Puyo porta al TNC una obra sobre el poder i la dominació

Quan ens haguem torturat prou, de Martin Crimp, està interpretada, entre d'altres, per Anna Alarcón, Alba Gallén, Guim Oliver i Xavi Sáez.

Dijous 26 de gener s'estrena a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el muntatge Quan ens haguem torturat prou, una proposta que, en paraules de la seva directora, Magda Puyo, "pot enutjar, emocionar, divertir o, simplement, deixar perplex el públic. Però no hi ha cap mena de dubte que caldrà parlar-ne a la sortida". I és que aquest text de Martin Crimp, inspirat en la novel·la de Samuel Richardson Pamela, posa damunt la taula qüestions com les possibles contradiccions entre la ideologia feminista i l’atracció sexual, o la mediatització del desig a través del poder econòmic. L'obra s'estarà a la cartellera fins al 19 de febrer, i la interpreten Anna Alarcón, Alba Gallén, Cristi Garbo, Guim Oliver, Xavi Sáez i Neus Soler. La traducció al català és de Víctor Muñoz i Calafell, la composició musical la signa Gerard Marsal, i l'escenografia i el vestuari porten el segell de Pep Duran i Nina Pawlowsky. El dia 3 de febrer, després de la funció hi haurà un col·loqui amb la companyia moderat per la periodista cultural Carme Tierz.

Definida com "un joc perillós de poder i dominació", la trama de Quan ens haguem torturat prou la protagonitzen sis personatges d'estatus socials i edats diferents. A més dels temes ja esmentats, també obre debat sobre els rols de gènere, els límits del llenguatge o el poder dels qui dominen el relat mantenint-nos en els paradigmes establerts. "Té la voluntat de colpejar consciències benestants i de trencar tabús", manifesta Puyo. I conclou que mostra, "en definitiva, l’esgotament del capitalisme-patriarco-colonial i, per tant, la possibilitat de crear nous relats per al futur de la humanitat".

Trobareu més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dimarts, 24 Gener 2023
  • Comparteix