Tornar

Dos ulls en un fons verd i blau en la imatge que ha creat per a l'espectacle l'artista Frederic Amat

'A tocar!', un espectacle creat pels Baró d'evel, obre el Grec 2020

Una companyia que portava dues edicions del Grec Festival de Barcelona enamorant el públic amb la poesia dels seus espectacles obre enguany el festival, que s'inaugura oficialment el 30 de juny. Cita al Teatre Grec amb A tocar!, dels Baró d'evel.

Serà una inauguració diferent, en un festival diferent. I per tant, també serà, possiblement, un espectacle atípic dels Baró d'evel. El 2018 fascinaven amb i el 2019 seduïen els qui encara no els coneixien amb Falaise, dues mostres d'un circ contemporani hibridat amb el moviment que traspuaven llibertat i lleugeresa.  Aquest cop, han estat convocats a obrir el festival i han tirat d'una pila d'amics de les més diverses disciplines: de les arts plàstiques a la música.

Tot començarà el 30 de juny, quan el Grec s'inaugurarà amb una representació d'A tocar! especialment pensada per retre homenatge a uns espectadors i espectadores força especials. I és que el públic estarà format pel personal sanitari, d’emergències i d’altres àmbits essencials que han estat en primera línia de foc lluitant contra la pandèmia de la covid-19. Serà la primera funció d'un muntatge que obrirà de forma oficial el Grec 2020 Festival de Barcelona.

El públic es trobarà amb una festa escènica que ens convidarà a celebrar la vida i el fet de poder retrobar-nos en un espai teatral, però que serà també una crida a repensar la manera com vivim i a fer front a un canvi que potser tenim A tocar! Com diu la companyia, "Estem tocats, és evident, però volem tocar, volem sentir, volem viure, volem somiar". Ho faran, en escena, acompanyats de creadors i creadores del camp de les arts plàstiques, com l'artista i escenògraf Frederic Amat (creador de la imatge de l'espectacle que podeu veure a la fotografia); de la música, com el músic i productor Raül Refree, la cantant de fados Lina o el guitarrista Nicolas Lafourest; amb artistes de circ com el pallasso Tortell Poltrona; amb grans noms de la dansa com la ballarina i coreògrafa María Muñoz (Mal Pelo); amb gent de teatre com l'actriu Imma Colomer o fins i tot amb noms del món del pensament com Marina Garcés, que escriu un dels textos que escoltarem a l'escenari. 

Són només alguns noms d'un seguit de creadors i creadores decidits a convidar la ciutadania a viure intensament el present, a planificar responsablement un futur en col·lectiu i a deixar-se envair per la sinceritat de la poesia.

Com a mestres de cerimònies Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias, ànimes de Baró d'evel, una companyia amb un peu a Catalunya i un altre a França que ha acceptat el repte d'imaginar el primer moment d'un festival que se celebra amb totes les mesures de seguretat dictaminades per les autoritats sanitàries, però que ha lluitat per existir i per llançar un missatge potent d'esperança i de futur tant als espectadors i espectadores com als professionals de les arts vives, un sector especialment afectat per la pandèmia.

A partir del dia de la inauguració, comença a caminar un festival que enguany es divideix en tres apartats: un Grec Festival que acull espectacles presencials en grans equipaments escènics i en espais amb aforaments reduïts; un Grec en obert que se centra en les noves fórmules escèniques nascudes de la crisi sanitària (de les retransmissions a la poesia telefònica) i un De Grec a Grec que estendrà el festival a tot l'any, portant produccions amb el segell del Grec Festival de Barcelona a escenaris i festivals del país durant els pròxims mesos.

Si voleu saber més sobre el Grec Festival de Barcelona i la programació d'enguany, consulteu el web d'aquesta cita anual amb les arts escèniques.

Data de publicació: Dimarts, 23 Juny 2020
  • Comparteix