Tornar

Una etiqueta amb el nom del festival penjada de la maneta d'un cotxe en un dels cartells que anuncien l'edició d'enguany

Torna la gran cita amb la creació emergent

Quins llenguatges fa servir la creació contemporània? Veniu-ho a descobrir en una gran cita amb l'art emergent.

El Centre Cívic Guinardó acull un any més, entre el 2 i el 22 de juliol, una nova edició del Festival Stripart (a la imatge, un dels cartells dissenyats per @ talqual__), una cita adreçada a artistes emergents de la ciutat de les disciplines més diverses que tenen menys de 35 anys i que ofereixen durant quatre setmanes una mostra dels camins que segueix la creació barcelonina.

Dansa, performance, teatre, música, xerrades... Tot forma part d'una trobada que no oblida les arts plàstiques i mostra durant tot el festival el talent d'un seguit d'artistes a la sala d'exposicions del centre.

Stripart començarà el dissabte, 2 de juliol, amb performances com What’s Between Us, en la qual Mark Allen Soul protagonitza un desconcertant DJ set; Ni chico ni chica, chicken, a càrrec d’EKI, que ens parla sobre cos i identitat en un context hetero normatiu o com Vinculum. La Ruptura, on Le Claud al·ludeix als vincles que ens uneixen als altres.

Dansa contemporània amb companyies com La Calíope i Arate Danza, muntatges teatrals com La Quelcom, d'El Jardí del Buit o concerts com el de Lafrancessa, amb un so de pop electrònic, industrial i ambienta que s'acompanya d'una estètica cent per cent femenina i especialment crua, tanquen la programació de la primera jornada de l'Stripart.

A partir d'aquí, tindreu una setmana amb xerrades sobre el món de l'art, performances audiovisuals sobre el cicle de l'aigua com ara Como Agua Viva Arde, de Tappeti Volanti, o propostes teatrals com les de les companyies Malva i Kein Komplot.

Serà, però, només la primera setmana d'un festival llarg i intens que aplega moltes propostes més, entre els quals passejades d'observació pel barri, espectacles interdisciplinaris de teatre i dansa, tallers i muntatges de circ experimental com Asímptota, que ens portaran en les pròximes setmanes Veronica Capozzoli i Marc Bosch.

La programació, que acabarà el 22 de juliol amb el pop-rock dels Perfecto Desorden i l'electrònica del Col·lectiu Massa, inclou encara moltes cites més sobre els quals us parlarem pròximament. De moment, apunteu-vos les propostes de les primeres setmanes i consulteu al web del Festival Stripart la programació completa. 

 

Data de publicació: Dijous, 30 Juny 2022
  • Comparteix