Tornar

Dibuix d'una de les urpes d'àliga que apareixen periòdicament en les obres de l'artista

Tot el que vol dir un arbre caigut

Instal·lació artística a la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures.

Amb el títol Coses que fan crack, l'artista Pere Llobera presenta entre el 26 de gener i el 5 de març a la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures una instal·lació que al·ludeix als arbres caiguts, tema central d'una obra que es pregunta si aquesta imatge no podria ser una metàfora de la mateixa vida.

Firma la instal·lació Pere Llobera, un artista barceloní nascut l'any 1970 i que s'ha format tant a Barcelona com a la Rijksakademie d'Amsterdam i que ha mostrat les seves obres a la galeria Bombon Projects del carrer de Trafalgar, a La Capella del carrer de l'Hospital, a la Fundació Joan Miró i en un bon nombre d'espais d'art internacionals.

Llobera ha examinat la imatge de l'arbre caigut i el caràcter majestuós d'aquest col·lapse natural. Com haurà caigut? Ens ho preguntem inevitablement. I la seva situació esdevé a la vegada una imatge que ens remet a la mateixa existència humana, on també experimentem caigudes, i també una metàfora de les tries que ens veiem obligats a fer. Davant d'un arbre caigut que ens barra el pas, continuem avançant per la dreta o per l'esquerra?

Pensareu en aquestes qüestions mentre veieu les obres que formen l'exposició. I és que us trobareu uns arbres ceràmics, un de prop d'un metre i un altre d'uns dos metres, que obstaculitzen el camí o que potser us barraran el pas. Amb aquestes obres, una altra de caràcter no ceràmic. És una gran urpa d'àliga de tres metres feta en escuma de poliuretà i guix policromat que recorda obres de l'autor amb la mateixa temàtica (vegeu la imatge) que havíem vist ja en espais com la galeria Bombon Projects.

Si voleu veure els arbres caiguts que us ha col·locat Pere Llobera a la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures, consulteu els horaris de visita i tota la informació al web d'aquest espai.

Data de publicació: Dijous, 19 Gener 2023
  • Comparteix