Tornar

Collage de “Mes que Muses”, el 12e cicle de Dones Creadores.

La trobada de creació femenina celebra la dotzena edició

El Centre Cultural La Farinera del Clot presenta propostes musicals i teatrals dins de “Més que Muses”, el cicle de Dones Creadores.

L’humor, la música i les arts escèniques són protagonistes de quatre dies dedicats a donar visibilitat i difondre la tasca que desenvolupen les dones artistes. Aquesta és una iniciativa organitzada pel Centre Cultural La Farinera del Clot i el PIAD Sant Martí, en el marc del “Més que Muses”. Enguany, es durà a terme del 23 de febrer fins al 2 de març.

Aquesta edició s’inaugurarà amb l’humor el divendres, 23 de febrer, a les 20 h. Impro Barcelona conduirà el desè concurs de dones monologuistes. Després de l’èxit de les darreres edicions, arriba el moment de la final en què les finalistes del certamen mostraran la seva proposta i ompliran de rialles el teatre. 

L’endemà, 24 de febrer, us hi espera un vespre que començarà amb un bingo musical, la Nit de muses bailongas, a les 21 h, en què només sonaran cançons de dones. Després, a les 23 h, continuarà la nit amb una sessió musical de DJ per ballar al ritme dels èxits més rellevants del sector musical creats per dones.

La setmana següent, divendres, 1 de març, a les 20 h, podreu gaudir de la peça teatral Adeu, Jane, dirigida per Juanjo Marín i Clara Moraleda. Aquest muntatge explica la història de la Mariona, que amb disset anys ha de passar per l’extirpació d’un pit. L’obra està basada en una història real i té l’objectiu de fer reflexionar sobre els perills de la pressió estètica i reivindicar la importància de l’autoestima. 

El cicle es clourà dissabte, 2 de març, a les 20 h amb l’actuació de Carlota Flâneur (amb el nom real Carlota Cerrillo). Podreu submergir-vos en les cançons de la jove barcelonina i descobrireu el seu particular univers de pop amb els temes de l’àlbum debut Uncertainty, produït per Ferran Palau.

Aquestes dues últimes propostes formen part de la quinzena edició del Barcelona Districte Cultural

Aprofiteu l’ocasió per gaudir d’aquestes de les arts escèniques i la música creades per dones dins del cicle “Més que Muses”, del 23 de febrer fins al 2 de març. Una iniciativa que convida a l’empoderament femení i, alhora, reflexiona sobre el paper de la dona en les diferents disciplines artístiques, en les quals tradicionalment han quedat situades en un segon pla i han estat presentades com a subjectes passius. 

Les activitats són gratuïtes, però cal reservar l’entrada d’algunes d’aquestes. Si voleu obtenir-la, heu de fer-ho des de la pàgina web del Centre Cultural La Farinera del Clot o de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona.   

 

Data de publicació: Dimarts, 20 Febrer 2024
  • Comparteix