Tornar

L'edifici històric de la UB, en construcció

La UB, 150 anys en imatges

Una exposició que recull l’evolució de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona

L'exposició L'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. 150 anys en imatges és una de les activitats commemoratives que organitza la UB en el 150è aniversari de la inauguració del primer curs oficial a l’Edifici. Es podrà visitar del 9 de febrer al 21 de juliol i acompanya la resta d’iniciatives que s'han desenvolupat al llarg d’aquest curs 2022-2023. L’objectiu d’aquesta galeria fotogràfica és posar en relleu la importància l’Edifici Històric de la Universitat, tant des del punt de vista cronològic com arquitectònic.

L’equip tècnic del vicerectorat de Patrimoni i Activitats Culturals ha configurat aquest recull d’imatges per reflectir la personalitat i l'esperit de la institució acadèmica, tenint en compte quins són els espais més emblemàtics del complex. Per tal de poder aconseguir fotografies dels darrers anys, han recuperat material de l’Arxiu Històric de la UB, a més de fer una crida a la ciutadania per aconseguir imatges fetes per estudiants. La resposta ha estat entusiasta i s’ha pogut crear un gran homenatge a aquest emblemàtic edifici.

La UB ha dividit l’exposició en mòduls per representar els diferents espais de l’edifici. Hi haurà imatges disponibles de la façana, el vestíbul principal, el replà del rectorat i l’escala noble, la sala de juntes, un recull de retrats dels rectors i el despatx, l’Aula Magna, el Paranimf i la seva galeria, els patis i claustres de les facultats de Lletres i Ciències així com diferents despatxos, la Sala Ramón i Cajal, aules i laboratoris, la capella, l’antic bar, el jardí Ferran Soldevila i, per últim, la Biblioteca.

El rector de la UB, Joan Guàrdia, i el vicerector de Patrimoni i Activitats Culturals, Agustí Alcoberro, presidiran la inauguració que es durà a terme el dijous 9 de febrer a les 19:00 hores.

Tota la informació de l’exposició en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 07 Febrer 2023
  • Comparteix