Tornar

Persones passejant per Collserola.

Un juny per Collserola

Un recull d'itineraris, excursions, activitats i tota mena de propostes a fer a la zona verda més gran de Barcelona.

Estem a les acaballes de la primavera i l'estiu comença a arribar. Un dels espais amb més propostes a l’aire lliure durant aquestes dates és el Parc Natural de la Serra de Collserola. Al llarg del mes de juny trobareu activitats que van des d’astronomia, a excursions, fins a la coneixença i identificació d’espècies invasores! Segur que trobeu la que s'adequa amb els vostres interessos. 

El bon temporal que arrossega l’estiu sovint ens permet veure amb més claredat el cel. Per això, les activitats del juny començaran amb una nit d’astronomia des del Centre d’informació del Parc. Amb Ens orientem amb els estels coneixereu els passos a fer per guiar-vos amb un cel estrellat i orientar-vos sense necessitat de tecnologia. Una sessió per iniciar-vos a l'observació de constel·lacions, estels i altres cossos celestes.   

A Collserola hi ha centenars d’espècies, tant vegetals com animals. Podreu aprendre a detectar moltes de les que són introduïdes per causes antropogèniques o que proliferen desmesuradament, així com saber com actuar per controlar-les a Al·lòctones. A més, amb l’objectiu de geolocalitzar i caracteritzar les espècies exòtiques i invasores pels ecosistemes mediterranis, podeu participar en l'activitat que organitza el Centre de Natura Can Soler. I quin és l'espècie animal més problemàtica pel Parc? Amb La petjada dels senglars comprendreu quins problemes generen, aprendreu a seguir els seus rastres i quin és procediment en el cas que us en trobeu un durant les vostres estades a la zona.   

Per acabar, i com no podria ser d’una altra manera, durant el mes de juny hi haurà itineraris com Verdaguer i la natura (on coneixereu la relació entre Jacint Verdaguer i Collserola) i del Baixador de Vallvidrera a Vallvidrera Superior, una nova manera de conèixer el Parc.

Tota la informació, horaris i preus en els enllaços de la notícia i en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 30 maig 2023
  • Comparteix