Tornar

Fotografia de Tuan Andrew Nguyen amb una de les seves obres.

L’univers artístic de Tuan Andrew Nguyen: un compromís social i històric

La Fundació Joan Miró presenta la primera exposició individual a Espanya de l’artista vietnamita-estatunidenc. 

Si sou apassionats de l’art contemporani, acosteu-vos fins a Montjuïc per descobrir l’obra del guanyador de la vuitena edició del Premi Joan Miró: Tuan Andrew Nguyen (a la fotografia de Pep Herrero). L’exposició Tuan Andrew Nguyen. Els nostres fantasmes viuen al futur, comissariada per Martina Millà, no només inclou projectes sobre les conseqüències humanes i materials de les dues guerres del Vietnam, sinó que també estableix un diàleg entre Joan Miró i Alexander Calder. Teniu temps de visitar-la fins al 24 de setembre.

L’artista va néixer a Ciutat Ho Chi Minh (Saigon) l'any 1976, però els seus pares van marxar del país durant el procés conegut com la migració de “la gent dels vaixells” i van acabar instal·lant-se com a refugiats als Estats Units. Aquesta experiència impregna la producció i la pràctica de Nguyen, sobretot des del moment que va decidir tornar al Vietnam.

La mostra exposa la intersecció entre els conflictes de la segona meitat del segle XX i l’impacte que han tingut sobre les persones que els han patit, així com els seus descendents. Al llarg del recorregut, podreu explorar algunes de les instal·lacions de vídeo més significatives de la producció recent de Nguyen, com també una selecció d’escultures fetes amb bombes rebutjades i projectils d’artilleria abandonats de la guerra del Vietnam.

Amb relació al diàleg que estableix entre Miró i Calder, dos exponents de l’art occidental durant el període de la guerra freda, es reflecteix en els personatges de les pel·lícules i instal·lacions de Nguyen, com també en les obres d'art i els objectes representats en aquests projectes. De retruc, la referència a Calder, fervent opositor de la guerra del Vietnam, convida a una relectura de l’obra de l’artista nord-americà tan vinculat a Miró i a Josep Lluís Sert i, alhora, tan present a la col·lecció del museu. 

Aprofiteu per endinsar-vos en l’obra de l’artista vietnamita-estatunidenc a la mostra Tuan Andrew Nguyen. Els nostres fantasmes viuen al futur. Podreu visitar-la fins al 24 de setembre, de dimarts a diumenge, de 10 h a 20 h. El preu de l’entrada general és de 15 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web de la Fundació Joan Miró.

Data de publicació: Divendres, 17 maig 2024
  • Comparteix