Tornar

Fotografia d’algunes de les actrius de l’obra “Deja vu”.

Un univers divertit i fosc protagonitzat per pallasses

La companyia Marushkas presenta l’espectacle Déjà vu, amb funcions programades fins al 21 d’abril.

El Teatre Eòlia torna a oferir funcions per al muntatge dirigit i escrit per Martí Torras Mayneris, Déjà vu, amb l’ajudantia de direcció de Mario Rebugent i Júlia Masnou. Aquesta obra de teatre clown s’inspira en el propi naixement de l’autor i és un exercici d’escriptura inconscient sobre la profunda absurditat de la ment i, al mateix temps, com pot ser de tragicòmica la vida, segons les decisions que una mare va haver de fer a contracor. 

Una dona malviu atrapada en els seus records, en un racó d’un país de memòria dispersa. Mentre espera l’arribada d’un nadó del qual mai va poder acomiadar-se, reviu de manera constant alguns dels episodis més dramàtics de la seva vida. Tot això amb la companyia d’algunes de les seves pors, que amb el pas dels anys s’han convertit en germanes de la seva família imaginària.

Descobrireu nou personalitats captives en un dol mental sense límits: dictadura, esclavatge, repressió, resiliència, invasions escandinaves i altres plagues bíbliques. Però, només una criatura, la Bruna, té la clau per enderrocar aquest espai psicodramàtic. Fins que la nena no arribi del seu forçat exili, aquesta mare reviu cada dia l’abandonament de la criatura, a ritme de fanfàrries balcàniques. Tot plegat amb les interpretacions de les actrius Georgina Aragall, Mònica Balsells, Ruth Cardona, Júlia Costa, Carla Griñó, Helena Martínez, Irene Muros, Judit Reverte, Lu Sánchez i Lídia Robla

Així doncs, dins d’aquest univers inventat, divertit i fosc sorgeixen qüestions relacionades amb la dictadura, els nens robats, l’abandó, els embarassos no consentits i les morts perinatals. Aquest aquelarre grotesc i postdramàtic és una forma de retre homenatge a totes les mares que, en un moment de la vida, conscientment o inconscientment, han perdut el seu nadó. 

Aprofiteu l’ocasió per veure la creació de la companyia Marushkas i Martí Torras Mayneris a Déjà vu. Les funcions es duran a terme del 4 al 21 d’abril, de dimarts a divendres a les 20 h, dissabte a les 19 h i diumenge a les 18 h. El preu de l’entrada general és de 17 € a la pàgina web (14 € fins al 4 d’abril) i  20 € a taquilla. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Teatre Eòlia

Data de publicació: Dimecres, 27 març 2024
  • Comparteix