Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Imatge de la roda de premsa de presentació de l'espectacle [REC].1, a l'antiga fàbrica Utopia126

‘[REC].1’, cinema de terror en viu

La Fura dels Baus proposa una experiència immersiva de por basada en la pel·lícula de Jaume Balagueró.

Del 3 a l 6 de març, la companyia La Fura dels Baus realitzarà un espectacle de cine de terror en viu titulat [REC].1, basat en la pel·lícula homònima que van rodar Jaume Balagueró i Paco Plaza. L’experiència es durà a terme a Utopia126, una antiga fàbrica modernista del Poblenou.

El projecte proposa a l’espectador una experiència col·lectiva que barreja les arts escèniques i el cinema. Es tracta d’una “reflexió” sobre els límits del terror i el perill, i sobre com la por altera la racionalitat, la imaginació i la percepció de la realitat, la supervivència i la justícia.

L’aventura començarà com una convencional sessió de cinema a l’aire lliure al pati d’Utopia126 fins que els espectadors seran obligats a entrar en la foscor de l’antiga fàbrica d’estampació i aleshores la pel·lícula es desbordarà físicament de la pantalla i apareixeran els zombis, interpretats per Vidi Vidal, Ferran Plana, Tamara N’dong, Gal·la Sabaté, Ricard Castro i Momo Fabré.

L’experiment vincula la idea del virus que apareix a la pel·lícula de l’any 2007 amb el coronavirus. Segons el director artístic de La Fura dels Baus, Carlus Padrissa, “durant aquesta pandèmia tots hem estat zombis en alguna ocasió perquè podíem encomanar la malaltia i potser l’hem encomanat sense voler, i també hem estat víctimes que fugien dels zombis per no emmalaltir”.

[REC].1 vol provocar una reflexió terapèutica. “Qui vingui se’n recordarà tota vida”. L’exercici consisteix a passar molta por –fins i tot física– per aprendre superar-la, ja que “la por és dolenta perquè divideix la gent i pot despertar el pitjor que hi ha en el nostre interior. I avui dia tenim moltes pors: por a la malaltia, por a qui és diferent, por a la pobresa... I quan tenim por, tenim desconfiança”, reflexiona Padrissa.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de Jaume Balagueró: “la pel·lícula va néixer amb la intenció de ser interactiva i generar una experiència col·lectiva, i la proposta de La Fura fa un pas més en la mateixa direcció perquè sap molt bé com treballar la interacció amb l’espectador i com implicar-lo en un espectacle”. L’objectiu és fer “cinema en viu” amplificant el terror que transmetia la pel·lícula. “Estem fent metacinema, un concepte que implica el contrari que el metavers perquè proposa viure l’experiència en directe, en carn i ossos”, assegura Padrissa.

Cada sessió està limitada a 250 espectadors. Si voleu ser una de les mil persones que tindran l’oportunitat de viure’l –i patir-lo– podeu comprar la vostra entrada clicant aquí.

Data de publicació: Dilluns, 28 Febrer 2022
  • Comparteix