Tornar

Un conjunt d'imatges mostren en forma de collage aspectes diversos de la mostra

Viatge immersiu al món dalinià

El Reial Cercle Artístic de Barcelona acull Dalí Challenge, una experiència sensorial sobre el pintor de Figueres.

Agafeu el vostre telèfon mòbil i uns auriculars per gaudir al cent per cent d'una experiència immersiva que us durà a conèixer en un viatge espectacular l'obra i l'imaginari de Salvador Dalí i el món en el qual va viure. Tot és part de Dalí Challenge. No saps res de mi, la proposta que s'instal·la des del 13 de juny al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Això és una experiència d'una durada aproximada de seixanta minuts i pensada per a tota mena de públics. Us explicaran la història de Dalí i el seu món en un format de pòdcast, d'aquí que us avisin que porteu el mòbil i uns auriculars propis per treure-li tot el suc a una experiència que promet fascinar els espectadors i espectadores.

A Dalí Challenge us presenten les obres més conegudes del geni de Figueres, sí, però ho fan d'una manera diferent, fent un ús extens de les tecnologies més noves i submergint-vos en ambients surrealistes.

Realitat virtual, realitat augmentada, videomapatge... Totes aquestes tècniques i algunes més us serviran per entrar en cadascuna de les prop de seixanta obres digitalitzades i exhibides en la mostra, tota una lliçó mestra explicada amb el llenguatge d'avui sobre una de les icones més destacades de l'art d'avantguarda del segle XX en general i del surrealisme en particular.

La mostra segueix a d'altres que hem vist a Barcelona dedicades a artistes com Sorolla o Chagall. Aquesta de dedicada a Dalí, però, s'ha vist ja a São Paulo i en altres ciutats espanyoles com Madrid, on va passar-se uns quants mesos i ha aconseguit molt bones puntuacions entre els visitants.

Amb llicència i supervisió de les institucions dedicades a protegir el llegat del geni, la mostra busca demostrar als visitants que, més enllà de les imatges estereotipades de l'artista que tots recordem, Dalí és un personatge molt més ric i que amaga més secrets i ha protagonitzat moltes més anècdotes del que el públic creu.

Si us voleu convertir en uns experts i expertes en el món artístic del pintor surrealista Salvador Dalí, teniu una cita al Reial Cercle Artístic, però abans consulteu al web de Dalí Challenge tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dimarts, 11 Juny 2024
  • Comparteix