Tornar

Cartell de l’exposició amb una fotografia de Greta Garbo a Mata Hari (1931), dirigida per George Fitzmaurice. © M.G.M. / Album. Hi apareix el títol de l’exposició.

Un viatge inèdit entre el setè art i l’espionatge

El CaixaForum Barcelona acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge amb prop de tres-centes peces que podreu veure fins al 17 de març. 

Mata Hari, Carrie Mathison, Malotru, James Bond o Edward Snowden són alguns espies presents a Top Secret. Cinema i espionatge, una mostra que us convida a explorar les relacions entre espionatge i cinema amb figures provinents tant de la ficció com de la realitat. Aquesta és una exposició comissariada per Alexandra Midal i Matthieu Orléan, organitzada en col·laboració amb La Cinémathèque française. Anoteu a l’agenda: des del 24 de novembre fins al 17 de març, al CaixaForum de Barcelona

L’exposició segueix una estructura cronològica —des de finals del segle XIX fins a l’actualitat— amb cinc àmbits diferenciats i estableix com a punt de partida un joc de semblances entre les figures del cineasta i l’espia, ja que ambdós són registradors i falsificadors del món. Al llarg de la mostra, coneixereu les relacions entre la pantalla gran i els agents secrets, entre la ficció i els fets històrics, entre els elements d’attrezzo i la tecnologia que usen els espies. A més s’hi recupera la figura de la dona espia, més enllà de l’estereotip del sexpionaje, àmpliament explotat en el món cinematogràfic.

El recorregut presenta dues-centes setanta peces de diversos formats, entre les quals hi ha dispositius electrònics, cartells originals, vestits, documents d’arxiu, fotografies, instal·lacions i prop de noranta fragments de pel·lícules que procedeixen tant dels fons de la col·lecció de La Cinémathèque française com d’altres museus, arxius i col·leccions particulars. També, hi trobareu setze obres d’artistes destacats com Andy Warhol, Ceryth Wyn Evans, Jean-Luc Blanc, Nina Childress, David Lynch, entre d’altres.

Si us fascinen aquests mons, no dubteu a visitar l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, del 24 de novembre al 17 de març, de dilluns a diumenge (i festius), de 10 h a 20 h. El preu de l’entrada general és de 6 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del CaixaForum Barcelona.

A la imatge: Greta Garbo a Mata Hari (1931), dirigida per George Fitzmaurice. © M.G.M. / Album. 

Data de publicació: Dijous, 23 novembre 2023
  • Comparteix