Tornar

Fotograma de ‘Timbuktú’

Un viatge a Timbuktú

El Centre Cultural Albareda projectarà la pel·lícula ‘Timbuktú’ el dimecres 9 de setembre amb una actuació musical prèvia.

Timbuktú, any 2012. Malgrat que Kidane viu tranquil a les dunes amb la seva família i les seves vaques, la ciutat està controlada pel dur règim dels gihadistes. Timbuktú (2014) és la història de Kidane i de com la situació de la ciutat envaeix la seva calma quan un dia, sense voler, mata un pescador i cau sobre ell la llei del règim. Timbuktú es projectarà al pati del Centre Cultural Albareda, gràcies a la col·laboració de FICAB i Casa Mali, el proper dimecres 9 de setembre, al voltant de les 21 h. Prèvia a la sessió, hi haurà una actuació musical del grup Boris & Idrissa Kora amb ritmes d’Àfrica de l’oest.

La pel·lícula és d’Abderrahmane Sissako, un director d’origen maurità que ja duu a la bossa altres obres que ensenyen el món i les històries africanes. A Timbuktú, una pel·lícula basada en fets reals, Sissako mostra el règim del terror que imposen els gihadistes, amb prohibicions absurdes i una política molt denigrant vers el gènere femení. En relació amb la temàtica del film, el CC Albareda també organitza un curs sobre els ritmes africans i la guerra, per als qui tingueu ganes d’aprofundir en el tema.

La sessió de cinema a la fresca del Centre Cultural Albareda tindrà lloc el dia 9 a les 20 h amb l’actuació musical i la pel·lícula tot seguit. Us podeu inscriure a l’activitat gratuïtament a partir del dilluns 7, a les 10 h, en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 04 Setembre 2020
  • Comparteix