Tornar

Neo

Viatges en l’espai-temps al CosmoCaixa

Aquest estiu, gaudiu del programa NEO i viviu una experiència innovadora a través de la ciència i l’art.

Alguna vegada heu visionat una pel·lícula en un planetari? El CosmoCaixa presenta tres projeccions dins del programa NEO on ciència i tecnologia es relacionaran amb diferents pràctiques artístiques audiovisuals. Després de la celebració del simposi l’ISEA sobre art electrònic, el juny passat, aquest estiu es faran els passis els dimarts d’agost.

La primera de les tres peces que es projectaran durant aquesta edició seran Hinter d’Alba G. Corral en la qual l’autora, a més de compondre la música, presenta un treball de poesia hipermèdia. Mitjançant eines 3D visualitzareu l’espai exterior i els mons marins onírics des del punt de vista de l’artista.

La segona projecció es basa en una travessa temporal en què entrareu en un loop d’esdeveniments amb els quals tindreu la percepció que esteu viatjant en el temps. Amb Paradoxa d’Onionlab us transportareu mitjançant experiències i sensacions temporals i reflexionareu sobre el futur i les seves incerteses.

L’últim projecte és Radical Compromise, treball conjunt d’un col·lectiu d’autors format per Daniel Cervenka, Marek Silpoch, Martin Fuchs, entre d’altres. La pel·lícula tracta la situació energètica actual a Europa i la crisi ambiental global. A través d’una abstracció visual conformada per imatges aèries combinades amb material extret de microscopis i contingut 3D, es tractarà la necessitat de prendre mesures immediates per reduir la dependència a les fonts d’energia fòssil i les poques solucions que es preveuen a causa del poc compromís col·lectiu, que hauria de ser radical.

Aprofiteu per viure l’experiència de visionar creacions audiovisuals innovadores que us interpel·laran d’allò més durant el programa NEO del CosmoCaixa. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 20 juliol 2022
  • Comparteix