Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

El vitrall més destacat de la Casa Felip, obra d'Antoni Bordalba

La Casa Felip, un immoble singular a la 'zona d'or del tèxtil'

És una obra modernista de l'arquitecte Telm Fernández i Janot i s'hi fan visites guiades els divendres.

Sens dubte no és dels arquitectes modernistes més coneguts, però té obres que mereixen, i molt, una visita. Parlem de Telm Fernández i Janot, nascut a Barcelona l'any 1855 i mort l'any 1926, i una de les seves construccions més destacades és la Casa Felip, situada al número 20 del carrer d'Ausiàs Marc i en l'illa de l'Eixample coneguda com la "zona d'or del tèxtil".

L'immoble du aquest nom pel propietari que el va encarregar, Manel Felip i Sintas, dedicat al sector del tèxtil. Era l'any 1905, i al pis principal hi va establir la residència al costat de la seva esposa, Elvira Pérez Capdevila. L'interior és ric en decoració, amb esgrafiats, ferros forjats i vitralls, aquests darrers considerats la joia de la casa, especialment el que hi ha situat just davant la xemeneia, d'una gran bellesa i de considerables dimensions. El seu autor fou Antoni Bordalba. La Casa Felip consta de soterrani, baixos, tres pisos i terrat, i una de les innovacions que va suposar va ser que una part dels baixos es van dedicar a instal·lar-hi comerços.

Des de fa uns anys la Fundació Vila Casas hi té la seu. Hi ha la possibilitat de fer visites guiades a la Casa Felip organitzades per l'empresa Cases Singulars. Tenen lloc pràcticament cada divendres, a les 11 h en anglès, a les 12 h en català i a les 13 h en castellà. També hi ha l'opció, si formeu un grup de 15 o més persones, de sol·licitar visita per als dilluns, matí o tarda, o per als divendres al matí.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 03 Setembre 2018
  • Comparteix