Tornar

La Casa de les Punxes està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional

Pugeu al mirador de la Casa de les Punxes

Visita audioguiada per l’emblemàtica Casa Terradas, projectada per Puig i Cadafalch.

La Casa de les Punxes o Casa Terradas descobreix els seus racons més ocults, encara que alguns, com ara l’emblemàtic mirador, estiguin permanent exposats (no accessibles) a la vista de tothom. A través d’una visita multisensorial amb audioguia, podeu conèixer fins al 30 de setembre la història d’aquest paradigmàtic edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 1976.

Situada entre l’avinguda Diagonal i els carrers del Rosselló, de Roger de Llúria i del Bruc, la Casa de les Punxes forma una illa de cases irregular, amb sis façanes rematades per sis torres cilíndriques coronades totes elles amb cuculles (com si fos un castell nòrdic) i, fins i tot, amb una bellíssima llanterna.

El maó vist, les escultures, les sanefes, la ceràmica vidriada, les tribunes, els balcons, els pinacles... fan les delícies d’una casa que és tot un monument. Dissenyada per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, gran coneixedor del gòtic europeu, reprodueix no tan sols els models propis d’aquests estils, sinó també del Renaixement, i exhibeix el seu preuat talent.

Al llarg d’una hora, els visitants podran endinsar-se en la història de l’edifici i de l’home que el va projectar. L’itinerari regalarà també algunes sorpreses, com ara les vinculades a la popular llegenda de Sant Jordi que tant va inspirar les figures del modernisme català. La cirereta la posarà el mirador, que oferirà unes vistes i sensacions úniques a tots els qui s’hi atansin.

L’audioguia s’inclou en el preu i està disponible en deu idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany, italià, portuguès, rus, japonès i xinès.

L’entrada té un preu de 7 euros. No cal reservar data i hora, si bé s’aconsella consultar els horaris a la pàgina web abans de realitzar la visita, ja que es poden veure modificats per algun esdeveniment especial.

Data de publicació: Dimarts, 20 Agost 2019
  • Comparteix