Tornar

Escalinata del Palau de la Balmesiana

De visita al Palau de la Balmesiana

Té una capella de Joan Rubió i Bellver, deixeble de Gaudí, i als vespres hi podreu escoltar àries d'òpera.

Situat en un lateral de la plaça del 8 de Març, el Palau de la Balmesiana és un edifici neogòtic amb elements modernistes i seu de la Fundació Balmesiana, institució eclesiàstica dedicada a la difusió de la cultura catòlica, amb especial atenció al filòsof Jaume Balmes. L'empresa Sternalia hi fa visites guiades, tant en horari matinal (dijous a les 10.30, 11.30 i 12.30 h) com a la tarda-vespre (dissabtes, inici a les 19 h). Aquestes segones s'acompanyen d'una benvinguda amb copa de cava i les persones participants també poden gaudir d'un breu recital d'àries d'òpera. Cal inscripció prèvia per fer la visita.

Construït entre el 1916 i el 1934, l'imponent edifici té elements destacables, com la gran escalinata amb tribuna de fusta i també una bonica sala de juntes. Però probablement la joia de la corona és la capella, obra de Joan Rubió i Bellver, deixeble d'Antoni Gaudí i el mateix arquitecte que, per exemple, va donar forma a la remodelació dels anys vint del segle passat del barri Gòtic barceloní, o dissenyador del retratat pont que uneix el Palau de la Generalitat amb la Casa dels Canonges. A la capella es distingeixen els segells d'identitat de Rubió, com l'ús del maó, la pedra treballada i la maçoneria; sens dubte, una joia imprescindible per als amants de l'arquitectura i la història, i que a més té una escultura de Josep Llimona damunt el retaule presidint el lloc. Les imatges de Déu i de Sant Joan són obra de Josep Maria Camps i Arnau.

Les visites guiades es fan en català, castellà i anglès, aquests últimes sota demanda. Per a més informació i reserves, cliqueu a l'enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 30 maig 2023
  • Comparteix