Tornar

Fotograma de Fuga, d'Eugènia Balcells, de l'any 1979, curtmetratge que es podrà veure el 20 i 21 de gener

Xcèntric 2023 obre amb curts sobre la relació entre les dones i la composició musical

El programa de cinema del CCCB inclou títols com Voyage à travers un film, de Godard, o la recent My Love Affair with Marriage, de la letona Signe Baumane.

Una quinzena de curts i migmetratges donaran la benvinguda a una nova edició de Xcèntric, el programa de cinema estable del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), un punt de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d'unes propostes cinematogràfiques visionàries. Aquestes primeres projeccions es faran el 19, 20 i 21 de gener, aplegades sota el títol Women Light Music. Com apunta el nom, les cintes escollides tenen en comú que són pel·lícules per pensar la relació entre les dones i la composició musical, "films amb models de composició molt propers als de la música, una espècie de partitures on els sons s'anoten a través de les imatges, treballant així la seva sincronia, on allò que es veu i allò que se sent, moltes vegades, és materialment el mateix", s'informa des de l'organització. Hi haurà composicions cinètiques d'Eugènia Balcells, Mary Ellen Bute, Lis Rhodes i Blanca Rego, entre d'altres.

La majoria de passis que es faran a Xcèntric són de cintes de curta durada. Però també hi haurà alguns llargmetratges. És el cas, per exemple, de la projecció de la pel·lícula de Jean-Luc Godard Voyage à travers un film (Sauve qui peut (la vie)) (1981), la tarda del 26 de gener, una filmació que anirà precedida de dos curtmetratges del mateix cineasta. O de la pel·lícula d'animació My Love Affair with Marriage, de Signe Baumane, estrenada tot just el passat 2022 i en què la directora letona toca temes com la sexualitat, els estereotips de gènere o les relacions abusives, des d'una perspectiva feminista travessada per un peculiar sentit de l'humor. Es podrà veure el 2 de febrer.

Trobareu tots els detalls de la programació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dilluns, 16 Gener 2023
  • Comparteix