Home / Entitats i grups col·laboradors

COCEMFE

Asproseat

  

Asproseat és un grup d’entitats socials d’àmbit català que té com a missió:

Promoure i gestionar serveis integrals i suports per a la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, preferentment intel·lectual, les seves famílies i altres col·lectius amb risc d’exclusió social, en el marc d’un compromís per a la igualtat d’oportunitats i la defensa dels seus drets.

Entitas que constitueix Asproseat Group:

Associació Asproseat

Fundació Asproseat Serveis d’Atenció Diürna

Fundació Asproseat Serveis Residencials

Fundació Asproseat Empresa i Treball

Fundació Asproseat Proa-Esplugues

Fundació Ginesta

 

Salut Emocional, Benestar, ABD, Multiplicant Salut

Associació Benestar i Desenvolupament (ABD)

Els grups plurifamiliars de l'Associació Benestar i Desenvolupament - ABD formen part del projecte "Multiplicant Salut", que ofereix espais de trobada i participació social on les persones i/o famílies, a través de l'experiència grupal puguin empoderar-se i autogestionar l'abordatge de les seves pròpies dificultats, demandes i necessitats restaurant i reforçant els seus vincles socials. Per tant, es tracta d'oferir una resposta social als malestars individuals mitjançant un espai de trobada col·lectiu.
Email: grupomultifamiliar@abd-ong.org
Telf.: 674033026 / 932890530

 

 

Poble Gitano, Associacionisme

FAGIC

La Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya -FAGiC- es va crear el 1991 i reuneix 96 associacions gitanes de tot Catalunya. És l'entitat més representativa de l'associacionisme gitano a la societat catalana i es va crear amb la finalitat de defensar i promoure els drets i la cultura del Poble Gitano a Catalunya.

+ Info
Salut Sexual, Contracepció, Consell, Comunitari

SIRIAN

El programa SIRIAN, acrònim de “Salut sexual i reproductiva en dones immigrades i autòctones“
Aquest programa vol augmentar els coneixements sobre contracepció mitjançant entrevistes personals de consell contraceptiu en l’àmbit comunitari. A més que augmenti l’ús dels serveis de salut sexual i reproductiva del territori per part de les persones participants. S’adreça a les dones de 14 a 49 anys i als homes de 14 a 29 anys.

 

Dilluns: 09:00h a 13:00h
+ Info
Xarxa Energètica, Sants-Montjüic, La Marina, Casal La Viña

P.A.E

Els Punts d’Assessorament Energètic (PAE) impulsats pel Ajuntament de Barcelona conformen el Servei de detecció i reducció de la pobresa energètica i millora de l’eficiència energètica. A ells es pot adreçar qualsevol ciutadà que vulgui informar-se sobre els seus drets energètics i rebre consells per reduir els sobrepreus de les factures dels subministraments bàsics.

Lloc: Pg Zona Franca, 185*219 (Sala Pepita Casanellas)

De l'1/11 al 24/06. Dilluns,Dimecres,Divendres 09:00h a 14:00h
La Marina Dona Empenta, Dones, Emprenedoria, Treball, Creació

La Marina Dona Empenta

Iniciativa de la Direcció d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa, forma part de les accions del Pla de Barris de la Marina destinades a fomentar la formació i l’ocupabilitat, lluitar contra la feminització de la pobresa, dinamitzar el polígon industrial i impulsar-hi l’economia cooperativa, social i solidària

+ Info
Districte de Sants-Montjuïc, participació comunitària, intervenció, educatiu, música, coproduccions, events

La Bàscula

L'Espai Jove La Bàscula és un equipament de proximitat del barri de la Marina, que vol donar resposta a les necessitats, inquietuds i demandes dels joves. L'equipament treballa des de la dinamització i el diàleg amb els adolescents i joves per tal de generar activitats que siguin del seu interès i contribueixin al seu desenvolupament. La programació de La Bàscula és molt diversa i comprèn tallers, activitats puntuals, concerts i exposicions

+ info
Futbol, club, mixte

Futbol Club Zona Franca

F.C és una entitat esportiva sense ànim de lucre amb una antiguitat superior a 40 anys. És un grup que neix de la iniciativa dels veïns de la Zona Franca que buscaven donar suport als joves promocionant hàbits de vida saludable. En l'actualitat tenim quatre grups de categories mixtes: Pre-Benjamí, Benjamí, Aleví, Infantil.
Telf. 606451278

Dilluns a Divendres 09:00 A 20:00h
Català, llengua, coneixement, Consorci

Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és un ens creat a partir de la voluntat comuna de la Generalitat i de nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb l’objectiu de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits.

+ info
ocupabilitat, atenció psicològica, assistencial, ocupacional, formació, Salut Mental, Centre Especial de Treball, CET, activitats culturals, lleure, prelaboral, projectes socials, intercanvi, experiències.

FEMAREC

Femarec és una entitat d’acció social que treballa des del 1991 per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en situació de vulnerabilitat, atenent les persones a través dels àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial,  formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia de Salut Mental, Centre Especial de Treball (CET), serveis a les empreses, activitats culturals i lleure, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.

Web del projecte
Dones, Feminisme, Sensibilització,Districte de Sants-Montjuïc, participació comunitària, intervenció

Taula de Dones

Espai de reflexió, sensibilització i treball col·lectiu de dones de la Marina, amb l'objectiu de dur a terme accions per l'apoderament de les dones.

+ info
Salut, benestar emocional, adults, adultes, La Marina, Projecte, Barri, Veïns, Veïnes, Experiències, Xarxa, Cohesió, Cuida't

Taula Salud

Projecte: “A La Marina ens cuidem”, ofereix eines per millorar el benestar físic i emocional de les persones adultes del barri de La Marina. Aquest projecte comunitari vol promoure la salut i la cura entre els veïns i veïnes del barri, augmentant les seves relacions i creant una xarxa d’intercanvi de coneixement i experiències.

AA.VV. "La Viña"

L'A.VV. “La Viña” és una entitat sense ànim de lucre, independent i voluntària. És membre de la Unió d’Entitats de la Marina i la FAVB, i té com a objectiu ser intermediària entre la ciutadania i l’Ajuntament, recollint les reivindicacions del veïnat en relació a la qualitat de vida al barri de “La Viña”

Dilluns a Divendres 09:00 A 13:00 / 15:00 A 19:00

AAVV Plus Ultra

L’A.V.V. PLUS ULTRA  es una entitat sense ànim de lucre, el nostre objectiu principal es vetllar per els interessos (mobilitat,sanitat,seguretat ,urbanisme....) del veïns que viuen al nostre  barri. La nostra festa es la Trepitjada de Raïm al Carrer que la fem al setembre i es única a la ciutat de Barcelona per al seva singularitat. La seu la tenim als locals de l’a.v.v. La Vinya C/. Ferrocarrils Catalans 87  i es allà on podem atendre les queixes o suggerències dels nostres veïns.

+ Info
Districte de Sants-Montjuïc, Municipal, prejubilades, prejubilació, Gent Gran, centre, públic, Casal, Projecte comunitari,

Casal Municipal de Gent Gran "La Capa"

Casal Municipal de Gent Gran obert a totes les persones de més de 60 anys del Barri de La Marina i els seus cònjuges, i també a les que tenen 55 anys o més i estan prejubilades o en procés de prejubilació.

S'ofereixen activitats de pagament (gimnàstica, txi-kung, ioga, etc.) i voluntàries (balls en línia, prevenció del dolor, mandales, etc.), un espai relacional i una sèrie d'activitats puntuals, que van des de xerrades a caminades, sortides

Web La Capa
Districte de Sants-Montjuïc, escolar, educatiu, nens, nenes, Centre

Ludoteca Casa dels Colors

La ludoteca Casa dels Colors és un equipament municipal de lleure que té com a objectiu educar a través del joc, sobretot el joc lliure i les activitats lúdiques.
Hi ha dos grups d'edats: 0-4 anys, els infants venen a jugar amb una persona adulta i 5-12 anys, en que els infants es queden a jugar amb els monitors.
Email: dte03_ludotecacasadelscolors@bcn.cat

 

Dilluns a Divendres 17:00 a 20:00h / Dissabtes 10:30 a 13:30h
Gent Gran, centre, públic, Casal de Barri, Projecte comunitari, telefono

Casal Sant Cristòfol

l’Associació de Veïns/es de Sant Cristòfol, té una forta vinculació a l’activitat i història del barri, i ha estat gestionada per voluntaris de l’Associació, als quals, el Districte de Sants –Montjuïc ha acompanyat, supervisat i col·laborat amb les activitats desenvolupades al Barri.
La Associació de veïns , amb més de 43 anys de funcionament, és un espai de referència i de participació de la ciutadania en què es promou el desenvolupament de la comunitat i es porten a terme activitats socioculturals que afavoreixen el  bon veïnatge i reforcen el sentiment de pertinença al barri
Telf: 933316394

+ info
Districte de Sants-Montjuïc, infància, adolescència, infancia, adolescencia, detecció, intervenció, prevenció, participació comunitària,

La Taula d’Infància, Adolescència i Famílies (TIAF)

La Taula d’Infància, Adolescència i Famílies (TIAF) La Marina és una xarxa d’entitats, serveis i persones que treballem pel benestar infantil a La Marina de Port i la Marina del Prat Vermell.
És un espai de participació comunitària impulsat pel Districte de Sants-Montjuïc. 
Aplica la perspectiva de la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de l’infant, que podem resumir amb les “5 P”: Participació, Prevenció, Promoció, Protecció i Provisió de serveis.
Te com a principals objectius:
•    Avançar en el treball comunitari en l’àmbit d’infància adolescència.
•    Dissenyar i aplicar estratègies de treball en xarxa per a millorar la detecció, intervenció i prevenció amb infància, adolescència i famílies als barris de la Marina
•    Crear espais de participació i recursos per a nens i nenes, adolescents i famílies del barri i donar més visibilitat als que ja existeixen.

 

Web de la Taula
Submarí, Districte de Sants-Montjuïc, participació comunitària, intervenció,reforç, escolar, educatiu, educativo, laboral, estudiar, oportunidades, niños, niñas, jóvenes, Centre obert,

Mans a les mans

Fundació Mans a les Mans és  una fundació sense ànim de lucre que busca donar resposta a les necessitats d’infants i joves dels barris de la MARINA  ( Districte Sants Montjuïc)  posant especial atenció en aquells i aquelles en risc d’exclusió social. 
 S’orienta a donar oportunitats en matèria educativa i de formació als infants i joves per tal de garantir-los un futur millor.

 

Web de la Fundació

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri La Vinya

Sants-Montjuïc | Adreça: C/ Alts Forns, 87 | Tlf: 933314440