Home / La cuina del casal de barri Ca l’Isidret ofereix prop d’un centenar d’àpats diaris

La cuina del casal de barri Ca l’Isidret ofereix prop d’un centenar d’àpats diaris

Casals de barri. Al casal de barri Ca l’Isidret es cuinen diàriament prop d’un centenar d’àpats per a persones que pateixen pobresa alimentària. El veïnat de Sant Martí ens obre les portes de la seva cuina comunitària.

Al casal de barri Ca l’isidret es cou un projecte on estan implicades veïnes i entitats del barri: una cuina comunitària que garanteix la sobirania alimentària. Un plat a Ca l’Isidret fomenta l’alimentació saludable i sostenible a persones en risc al districte de Sant Martí.

“El projecte pretén dignificar la situació de les persones que pateixen pobresa alimentària”, explica Arianna Vindici, tècnica comunitària del Poblenou. No es tracta només de repartir un plat calent a les persones en situació de precarietat econòmica, als qui no disposen de cuina, de llar o, simplement, no poden fer front a les despeses econòmiques energètiques. “Un plat a Ca l’Isidret” és un projecte integral en el qual participen les veïnes del barri i que garanteix un menú saludable, de proximitat i de temporada i adaptat a la diversitat de les persones que el consumeixen.

Per això, Ca l’Isidret i la Taula Eix Pere IV, amb la col·laboració d’“Apropem-nos Pla comunitari del Poblenou”, van decidir obrir al gener les portes de la seva cuina comunitària. Al voltant d’aquesta obertura hi ha tres grans objectius: “Que la cuina sigui un espai de cohesió veïnal, que sigui un viver de processos comunitaris en l’accés a l’alimentació i que doni peu a possibles insercions laborals de les persones que hi col·laboren.” A més, les voluntàries i coordinadores tenen un repte de cara al futur del projecte: obrir un servei de menjador social.

Es cuinen al voltant de vuitanta i noranta àpats al dia, i es garanteix que setmanalment hi hagi un dia peix, un altre carn, i sempre alternatives per a persones vegetarianes o per a les comunitats musulmanes.” El projecte dona resposta a demandes de la població que tenen necessitats alimentàries molt greus; “pel que fa a precarietat social, sembla que hem retrocedit vint anys”.

Un plat a Ca l’Isidret ha donat peu a col·laboracions al territori: “Actualment dotze serveis deriven persones al casal; aquests usuaris són principalment del districte de Sant Martí, tot i que la idea és que arribi a més gent.”

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri La Vinya

Sants-Montjuïc | Adreça: C/ Alts Forns, 87 | Tlf: 933314440