Home / 'La Caseta amb rodes' torna aquest setembre per oferir un espai per a infants de zero a tres anys i les seves famílies

'La Caseta amb rodes' torna aquest setembre per oferir un espai per a infants de zero a tres anys i les seves famílies

VILAVEÏNA PROVENÇALS DEL POBLENOU. 'La Caseta amb rodes' és una activitat del barri de Provençals del Poblenou per a infància entre 0 i 3 anys i les famílies.

‘La Caseta amb rodes’ és un espai de trobada a l’aire lliure per a infants de zero a tres anys i les seves famílies. Té lloc cada dimecres i divendres, de 10.30 a 12.30 h, a la plaça Zenòbia Camprubí del barri de Provençals del Poblenou. L’activitat, promoguda per Vilaveïna de Provençals del Poblenou, té dos objectius: d’una banda, esdevenir un punt de referència al barri per a les primeres relacions interpersonals de la canalla i, de l’altra, generar un espai de diàleg entre famílies i professionals amb expertesa en la petita infància.

El projecte va sorgir arran de la pandèmia de la COVID-19 per tal d’oferir un punt de trobada a la zona i combatre l’aïllament social. Es va iniciar gràcies a un grup de professionals voluntàries i a la col·laboració de Ca l’Isidret i de la Taula Eix Pere IV, però també gràcies al suport del Pla de Desenvolupament Comunitari del Poblenou i, actualment, del servei de Vilaveïna de l’Ajuntament de Barcelona.

Un espai per a la primera socialització

El projecte s’adreça als infants de zero a tres anys que no estan escolaritzats. En aquest espai, la mainada pot començar a relacionar-se amb altres infants en un entorn segur, amb la companyia dels adults que coneixen i amb els quals han construït un vincle. Aquesta trobada relaxada i distesa suposa un bon punt de partida per preparar-se per a la separació progressiva i saludable de les famílies i per quan més endavant vagin a l’escola.

Un espai per parlar sobre petita infància

L’activitat està pensada per a tots els membres de les famílies amb infants menors de tres anys. En aquest espai, els adults acompanyants es troben amb altres famílies i poden compartir inquietuds amb l’acompanyament de professionals que tenen expertesa en l’etapa de la petita infància. En aquest sentit, la confidencialitat i el respecte a les aportacions dels adults són els eixos que constitueixen la manera de fer de l’equip expert en aquesta fase de la vida. Mentre comparteixen neguits i dubtes amb les persones professionals, poden observar el joc dels infants des de la tranquil·litat i gaudir d’una estona de descans en companyia d’altres famílies.

‘La Caseta amb rodes’ posa a disposició de les criatures diferents joguines i propostes complementàries perquè tinguin una bona estona de diversió col·lectiva. Amb això, es promouen els valors de respecte i convivència, així com el desenvolupament de l’autonomia dels infants.

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri La Vinya

Sants-Montjuïc | Adreça: C/ Alts Forns, 87 | Tlf: 933314440