Com serà l’Acció Cultura Viva 2024? La plenària d’abril defineix col·laboracions, espais i formats

NOTÍCIES
 Plenaria de la Acción Cultura Viva reunida el 10 de abril de 2024

L’organització de la vuitena edició de l’Acció Cultura Viva continua avançant: en la darrera plenària celebrada el dimecres 10 d’abril a l’Ateneu L’Harmonia les diferents comissions van compartir els seus progressos i es van posar en comú noves informacions per anar perfilant com serà el festival de música organitzat de forma comunitària durant la Mercè 2024. 

 

Enguany, la Fabra i Coats comptarà amb dos escenaris exteriors, un a la plaça de Can Fabra amb un camió i, l’altre, el de fora de l’Ateneu L’Harmonia; i un altre d’interior, però encara cal decidir és quin dia es programa en cadascun dels escenaris. Aquest és una de les novetats sobre la ubicació del festival Acció Cultura Viva, tot i que encara no està tot tancat.

 

Les propostes que hi sonaran s’estan definint a través d’un procés d’escoltes minuciós a càrrec de la comissió de programació: de les 576 propostes rebudes, ara s’ha fet una preselecció per puntuacions rebudes de la qual en sortiran cent que es reescoltaran, després cinquanta i, finalment, la decisió final.

 

Les jornades, a banda

Davant la publicació immediata del concurs públic per a la producció del festival, una altra informació que es va compartir és la no inclusió de les jornades fins ara anomenades Comunitzar la Música, de manera que hauran d’organitzar-se sense el pressupost amb què s’ha comptat en anys anteriors. La comissió de Preguntes, que n’és l’encarregada, va compartir els consensos sorgits en la primera reunió dels seus membres: es vol apostar per un espai més dinàmic que vagi més enllà de les taules rodones i centrar-se en la temàtica dels processos creatius.

 

En aquest sentit, també es va plantejar que La Fira del Disc Independent se celebri conjuntament amb les jornades, en una altra data més enllà del festival. Així, la idea és proposar un espai de reflexió, l’espai expositiu de les discogràfiques i també alguna actuació de bandes o DJ per arrodonir-ho.

 

Col·laboracions: continuïtat i noves propostes

També es van posar sobre la taula noves possibles col·laboracions que han anat arribant i les quals caldrà estudiar bé per decidir què fer i on ubicar-les. Per una banda, l’esdeveniment Fonograma que busca reflexionar sobre el paper de les productores i discogràfiques després de l’impacte de la digitalització i que podria participar en les jornades. Per altra banda, “Fes! Cultura”, un projecte de Connectats, una incubadora de projectes culturals d’impacte social, que munta un festival i proposa que hi actuïn grups de l’Acció Cultura Viva.

 

A més, ha arribat la proposta del pòdcast “Gigantes y molinos” que produeixen a Ràdio Fabra participants de l’AREP, una entitat que atén persones amb trastorns de salut mental, per fer, al costat de la mateixa Ràdio Fabra, la cobertura en viu del festival. A més, Ràdio Pumarejo també confirma que farà un programa previ per ensenyar la selecció final de propostes i es manté la col·laboració amb La Veïnal que en difondrà els videoclips.