Oberta la Convocatòria del Festival Acció Cultura Viva

NOTÍCIES
Cartell Convo Acció Cultura Viva 2022

Des del 28 de març i fins el 10 d’abril, romandrà oberta la convocatòria per a presentar propostes musicals per participar al festival Acció Cultura Viva, impulsat per l’Ajuntament en el marc de les festes de La Mercè i organitzat de manera oberta i participativa. 

 

La convocatòria és una crida a totes aquelles persones amb ganes de fer música: grups, cantautores, djs, i  també a projectes artístics d’altres disciplines —dansa, circ, teatre, instal·lacions, performance, etc.— amb propostes connectades al llenguatge musical. Cada artista o banda podrà enviar tantes propostes com vulgui

 

Propostes innovadores i d’arrel comunitària

Es valorarà que les propostes musicals siguin de qualitat, emergents, experimentals, innovadores, genuïnes, joves, divertides, sorprenents, transgressores, inclusives, que representin la diversitat i a col·lectius que operin als marges de la cultura, folklores actualitzats i multidisciplinaris. Es busquen artistes i projectes que ens enforteixin col·lectivament i reivindiquin la cultura lliure, les diversitats d’origen, generacionals i de gènere. 

 

A partir de l’escolta de totes les propostes rebudes, la Comissió de Programació del festival i un jurat independent elaboraran la programació definitiva. El jurat independent el proposa el Plenari d’Acció Cultura Viva, que és un espai obert per participar de diferents maneres en el disseny del programa i la seva producció, en relació a la programació d’activitats, concerts, les instal·lacions, la fira discogràfica. Actualment el formen diferents entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de Barcelona.

 

En la convocatòria de 2021 es van rebre gairebé 1.000 propostes d’artistes de la ciutat i d’arreu. Enguany, i reforçant l’objectiu de les darreres edicions, Acció Cultura Viva vol convocar i mostrar música, i també iniciatives culturals que inventin altres maneres de desenvolupar-se. El festival vetlla també per les diversitats, la paritat de gènere i les formes de funcionament innovadores, quant als models convencionals de la indústria cultural en relació amb l’autoria, l’edició, la distribució, la representació, l’actuació, la producció i les llicències.


Què és Acció Cultura Viva? 

Acció Cultura Viva és un projecte de democràcia cultural, que es concep d'acord amb els principis de l’Economia Social i Solidària, tant pel que fa a l’organització com pels proveïdors que s’hi impliquen. I promou processos artístics que ens enforteixin col·lectivament, dignifiquin el treball artístic i posin en valor la cultura de codi obert, la lliure circulació i la remescla. 

 

El formulari de la convocatòria per inscriure’s i les bases de Guia de presentació de propostes, tant en català com en castellà, es poden consultar al web de Cultura Viva.

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES