Cartell BAM Cultura Viva 2018
Cartell BAM Cultura Viva 2018
Del 21/09/2018 al 22/09/2018
Cartell BAM Cultura Viva 2018
"prova"
"prova"
ARTISTES

21 i 22 de setembre de 2018

21 i 22 de setembre de 2018

La segona edició del BAM – Cultura Viva ocuparà el recinte de la Fabra i Coats els pròxims dies 21 i 22 de setembre de 2018 durant les festes de la Mercè. Dins del programa Barcelona Acció Musical, l’espai Cultura Viva serà un punt de trobada i experimentació, un context participatiu de festa major que inclou quatre escenaris, un espai de DJs, un marc de converses, un programa d’activitats per a totes les edats, una fira discogràfica amb la presència de productores, segells, editorials i artistes.

L’espai, que té com a eix principal la música, trenca la lògica única de consum, promovent relacions diferents amb les bandes programades i un ampli programa d’activitats en paral·lel, que promou la reflexió, la diversió i les activitats per a totes les edats. Una festa major dissenyada i produïda de manera participada i col·lectiva.

L’escenari Fabra, ubicat a la façana principal de la Fàbrica de Creació, presentarà alguns dels projecte més interessants del panorama del soulfunk i hip hop d’arreu de l’Estat. També acollirà una de les bandes més excitants i reconegudes de l’escena post-industrial, Ifriqqiya Èlectrique, que arriben des de Tunísia i França.

A l’escenari Coats i també a l’escenari Harmonia s’hi podran trobar grups que provenen dels espais musicals autogestionats més importants de tot l’estat: El Pumarejo i Màgia Roja de Barcelona, La Faena de Madrid o Liceo Mutante de Galícia. Espais on la música experimental no pot entendre’s sense la comunitat que l’acompanya.

El pati interior del recinte de la Fabra i Coats es convertirà en l’Espai Pedra, dissenyat per les artistes Pedra, residents a la Fàbrica de Creació. Aquest serà un espai de descans, en el que els i les assistents trobaran dues propostes gastronòmiques de la mà de Diomcoop i Mescladís, dinamitzades pel dibuixant i agitador cultural Pedro Strukelj.

En aquest mateix espai també tindrà lloc el Discofòrum, una escolta musical compartida, a més d’un seguit de viatges sonors proposats per DJ’s de diferents procedències i dos concerts de percussió col·lectiva. Aquestes dues formacions de percussió africana i afrocolombiana oferiran la seva música per diversos espais de la Fabra i Coats durant tota la jornada de dissabte de manera itinerant.

Aquesta proposta és una iniciativa de Cultura Viva (programa de l’Institut de Cultura de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Fabra i Coats - Fàbrica de Creació) i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum.

Enguany han format part del projecte BAM – Cultura Viva: Alterevents, Ateneu l’Harmonia, Coòpolis, El Pumarejo, Indigestió, Koitton Club, L’Afluent, La Tremenda, Llobregat Block Party, Quesoni, Seward, The Good Good, la Xarxa d'Economia Solidària, representants de projectes musicals com Za! o Blood Quartet, residents a Fabra i Coats i la resta de persones que han format part del Plenari Obert, de les comissions de treball i del jurat que ha participat en la darrera etapa de definició de la programació musical.