Comunitzar la Música Volum 4
Comunitzar la Música Volum 4
Del 04/11/2023 al 04/11/2023
Grup en el que t’agradaria participar

 

cultura viva

 

Ajuntament Barcelona

Centro Cultural Albareda

ARTISTES

Apunta't al Comunitzar la Música Vol 4!

Apunta't al Comunitzar la Música Vol 4!

Al llarg del temps, la humanitat ha explorat interrogants sobre la seva existència, benestar, i racionalitat. Així, fa uns anys va sorgir un espai de reflexió sobre la música i els seus processos impulsat per membres de la Plenària de l'Acció Cultura Viva, en resposta a la inquietud i la curiositat existents

Com a continuació de les edicions anteriors, es presenta una nova edició de la jornada "Comunitzar la música". Aquesta jornada actuarà com a espai de reunió per a la reflexió i l'intercanvi d'experiències relacionades amb les formes d'organització de l'activitat musical.

En aquesta edició, tenim la intenció d'aprofundir en les connexions entre la música, les noves generacions i la intergeneracionalitat, en la ràdio com a canal de difusió i l'accessibilitat en l’escena musical autogestionada.

La jornada "Comunitzar la música” és organitzada per la Plenària que gestiona el festival Acció Cultura Viva

En les jornades de Comunitzar la Música es busquen les preguntes encertades, no les respostes correctes. 

Pregunta't, pregunta'm, preguntem-nos!

 

PROGRAMA

16.30. Arribada, darreres inscripcions.

16.45. Presentació de la jornada.

17.30. Conversa i debat en grup. Tres grups i debats simultanis

Grup 1. Ràdio: nous mitjans i gestió comunitària

Durant la jornada es vol reflexionar sobre com donar les eines necessàries a qui es vulgui acostar al món de la ràdio. Com poder entendre la ràdio com a mitjà col·lectiu en les seves diverses formes tant les convencionals com a través de les noves plataformes digitals i evitar la pèrdua del seu paper difusor, expansiu i expressiu.

 

Grup 2. Inclusió i Accessibilitat a la Cultura

En aquest bloc s'obrirà el debat sobre l’accessibilitat i la inclusió en la cultura, tot visibilitzant projectes que treballen per a la inclusió des d'un perfil de producció d’arts comunitàries i musicals. També es vol compartir com adaptar projectes per a tots els públics, per a persones amb capacitats diverses, exposant tots aquells dubtes, dificultats i resultats, per poder comunitzar i fer accessible, festivals de música, teatre, producció musical, etc. Comptant amb projectes ja en marxa i també la participació i implicació de l’administració, i valorant que la cultura sigui un espai segur, inclusiu i accessible.

 

Grup 3. Música i Autogestió: un diàleg intergeneracional.

En aquest grup s'intentarà explorar com les noves generacions s'acosten a la música i l'autogestió en l'escena musical actual. La participació de totes les assistents ens permetrà examinar com podem establir connexions significatives entre les noves i les antigues generacions. És una oportunitat per compartir perspectives, idees i experiències, tot obrint el diàleg sobre la música, l'autogestió i la seva evolució a través del temps.

 

19.45. Acte central. 

Una posada en comú singular sobre què ha passat en tots els grups. 

Per enriquir la nostra jornada, comptarem amb la col·laboració d'un grup musical que oferirà una interpretació en viu per acompanyar la sessió de compartició i posada en comú. A través de les seves improvisacions musicals, donaran vida a les diverses aportacions que sorgeixin dels diferents grups, creant una experiència única i memorable. Aquesta fusió de música i diàleg enriquirà la vetllada.

21.00 FINAL

HORARI

Dissabte, 4 de novembre de 2023. De 16.30 a 21.00 h.

ESPAI

Centre Cultural l’Albareda

OBSERVACIONS

Accés lliure amb inscripció 

Si us voleu descarregar el recull d'aportacions de les jornades anteriors podeu trobar-les en els següents enllaços Vol. 1 2020, Vol. 2 2021 i Vol. 3 2022. En aquests documents podreu llegir un recull de les persones relatores de les jornades que van ser exposades durant l'acte central de la Jornada del BAM Cultura Viva, celebrada els anys anteriors a l'Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. Aquests documents es repartiran a la jornada en format de fanzine.