Espai Sònic

Espai Sònic

És un espai col·laboratiu de trobada per habitar, compartir, jugar, experimentar, trobar-se, aprendre, desconnectar i reconnectar. L'espai Sònic es troba dins l'espai Vertical, que és com es diu el local dels castellers. 

 

El proper 24 de setembre a partir de les 16h hi podreu trobar les següents propostes i activitats:

 

16:00 h - 18:00 h → Taller de Tinta Sònica

Espai Dinamo ens ofereix un taller-jam de coneixement d'electrònica DIY aplicada a la música, on cada participant es construirà un dispositiu sonor capaç de ser manipulat al tacte amb la pròpia resistència corporal o amb traços de tinta conductiva. Omple els teus dibuixos amb sons i freqüències!!

 

***Amb inscripció prèvia. Aforament i places limitades.

 

16:00 h - 18:00 h  Taller d'Intervenció d'un pòster musical

Diluvia Collage ens conviden a explorar a través del collage analògic en un espai d'expressió creativa inclusiu i inèdit. Com pensem la música gràficament? Quina relació hi ha entre so, imatge i forma? La idea és intervenir un pòster musical. La banda o l'artista es triarà a l'atzar o qui sap, potser ens inventem una nova banda!

 

***Amb inscripció prèvia. Aforament i places limitades.

 

16:00 h - 21:30 h → Racó DesCONNECTA

Un racó on podràs Des-Re-connectar des d'allò sonor amb una varietat d'instruments musicals electrònics autoconstruïts i posats a disposició perquè puguin tocar tant grans com petits. Un espai per improvisar, explorar i en definitiva jugar amb  la música des de l'experimentació sonora.

 

18:00 h - 18:45 h → UN BIG BANG EN MINIATURA, de Neus Masdeu 

Quan deixes en remull cigrons secs, a partir d'unes tres hores comencen a fer sorolls. Fan sorolls perquè han crescut per sobre de les seves possibilitats i trenquen la pell que els embolica. El món és tan gran com cigrons puguin haver-hi i cada segon hi ha pells de tota mena que es trenquen sense ser escoltades per ningú, fins i tot les nostres.

Decidir dedicar el temps a escoltar el so dels cigrons fer eclosió és un acte de resistència al ritme frenètic que se'ns ha imposat, i és el mateix acte de resistència el que ens farà trencar la nostra pròpia pell. Estem acostumats a escoltar molt poc i el que proposa Neus Masdeu és fer un concert de cigrons, pujant el volum a aquest esdeveniment i començar a escoltar una mica més.

Aquest projecte neix de la voluntat de generar situacions que provoquin petits ''clics'' relacionals relacionats amb la resistència i la resposta als ritmes de producció en tots els sentits als quals estem exposats, de producció de capital, de nosaltres mateixos i de les nostres pròpies relacions.

 

20:30 h - 21:30 h → Som Noise (performance) - Cancel·lat per problemes tècnics

Dos cossos a l'espai, una corda, una bateria elèctrica i un fluid viscós. La pregunta: Quan una mà que toca es converteix en una mà que abusa? 

B r e a c h és una reflexió poètica al voltant de les violències sexuals a través del circ, la música en viu i la performance. Som Noise en proposa una extracció site-specific, un viatge improvisatiu que dialoga amb l'univers i les memòries de la peça.