Joana Dark

Joana Dark

La Lireta és el primer EP de Joana Dark, un projecte musical i de recerca que neix amb la intenció de transportar al moment actual aquelles cançons que varen deixar constància del costumbrisme i les tradicions dels segles passats a Catalunya. Mitjançant la recuperació de textos antics es cerca la reflexió sobre les arrels rurals de les nostres costums actuals, així com l'anàlisi del seu present, sempre des de la visió de la dona.

 

La Lireta es basa principalment en una de les obres més importants de l'etnòleg i folklorista català Joan Amades. La recerca i triatge tan concret s’ha fet partint d’un objectiu clau pel projecte: donar veu a la dona del segle passat i donar-li una nova perspectiva. Una tasca ardua i complexe, però a la vegada apassionant i reveladora.

 

Joana Dark és un projecte que inicia Ariadna Rulló, qui fullejant llibres i esbossos del seu pare, decideix endinsar-se per primera vegada en l’univers de l’imaginari folclòric que va poguer mamar desde ben petita i portar-lo als seus coetanis transformant-ne el format però mantenint la lletra original.

 

Ariadna, en el seu primer EP debut La Lireta compta amb la col·laboració de Júdit Pi Aloy i la producció d’Arnau Vallvé (grup Manel). Totes apassionades per la història i la tradició, han donat forma a aquest primer viatge (però no l’únic) de Rulló. El directe híbrid de l'artista busca acostar les melodies tradicionals al públic actual i experimentar amb elles, fent-ne una reinterpretació adaptada al context sonor contemporani, tenint-hi especial pes la música electrònica.